Gullegemnaars nemen zelf extra maatregelen na corona-uitbraak in basisschool

De affiche aan de voordeur liegt er niet om. Stefanie en Hans zien liefst het mondmasker terugkomen. © AV
Redactie KW

Mondmasterdracht en afstand houden, zijn sinds de afgelopen dagen plots weer geen lachedingen meer in Gullegem. De corona-uitbraak in basisschool De Boomhut, doet zowel jeugdbewegingen als sommige winkeliers meteen maatregelen nemen.

Op Facebook liegen de boodschappen van de KSA en de scouts, twee van de grootste jeugdbewegingen er niet om. De scouts gaan het verst in hun poging om een verdere verspreiding van corona een halt toe te roepen. Tot nader order doen ze geen activiteiten meer. Een vergelijkbare reactie bij de KSA die besliste de jongste groepen, van wie de meeste niet gevaccineerd zijn, thuis te houden. Knapen en oudere leeftijdsgroepen waren wel nog welkom in de lokalen aan de Vlaskapelstraat.

Goede voorbeeld

De meeste zelfstandigen berusten er voorlopig in dat corona in Gullegem weer is uitgebroken en hopen dat hun klanten hun ‘goeie’ gewoonten van voor de versoepeling van de maatregelen nog niet vergeten zijn. “Wij trachten alvast zelf het goede voorbeeld te geven en – tegen onze zin -weer een masker aan te doen”, klinkt het hier en daar.

“Klanten verplichten tot een nieuwe mondmaskercampagne, kunnen en mogen wij niet. Daar zijn de Gullegemnaars nog niet weer aan toe. De uitbraak gebeurde in de school en zal daar hopelijk een halt worden toegeroepen.”

Bij slagerij Hans en Stefanie, rechtover het gemeentelijk dienstencentrum, gingen de uitbaters toch al een stap verder. Daar hangt een infobord aan de voordeur dat corona terug is en dat klanten liefst weer hun mondmasker gebruiken. “Wij kunnen niemand echt verplichten – behalve ons personeel dan – maar rekenen op mensen hun gezond verstand”, zegt Hans.

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.