Dertien bewoners WZC Sint-Jozef in Brugge besmet met Zuid-Afrikaanse coronavariant

Archiefbeeld - Alle bewoners werden getest© AN
Archiefbeeld - Alle bewoners werden getest© AN
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Michiels Brugge testten dertien bewoners positief op de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Ze zijn gelukkig wel al allemaal gevaccineerd.

“Al op 1 maart kreeg een van onze bewoners lichte symptomen, en dan hebben we onmiddellijk alle bewoners en ook het voltallige personeel laten testen. De besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant van het virus bleek ondertussen al de ronde te doen in ons woonzorgcentrum, maar gelukkig heeft bijna niemand sympthomen”, zegt directeur Brecht Verhaeghe.

Directeur Brecht Verhaeghe.© WK
Directeur Brecht Verhaeghe.© WK

“Dat is het voordeel van de hoge vaccinatiegraad: tot nu toe vertoonde slechts één bewoner milde symptomen.” Vaccins beschermen immers niet tegen corona zelf, maar ze zorgen er wel voor dat mensen niet of veel minder ziek worden als ze besmet geraken. Op de getroffen afdeling worden geen bezoekers meer toegelaten.

Omgekeerde wereld

“Het is een beetje de omgekeerde wereld: in plaats van de bewoners, moeten we nu de bezoekers beschermen opdat ze het virus niet mee naar buiten zouden nemen”, aldus Verhaeghe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.