De Panne grijpt in tegen coronavirus, kerstmarkt gaat door

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

De laatste tijd zijn er weer veel ontwikkelingen rond het coronavirus. Daarom heeft het lokaal bestuur De Panne beslist om enkele evenementen uit te stellen of aan te passen. Hieronder vind je een overzicht.

Om te beginnen werden er een aantal events die voornamelijk gericht zijn op senioren, uitgesteld naar een later te bepalen datum. Het gaat over het Seniorenfeest (08/12), de receptie voor de Jubilarissen (09/12), het Vrijwilligersfeest (10/12) en het Eindejaarsfeest voor alleenstaande 60+ers (30/12).

Alle ingeschreven personen worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Voor het Seniorenfeest is het mogelijk om het betaalde inschrijvingsgeld vanaf 6 december terug te krijgen via de balie van Toerisme op vertoon van het ticket.

Vuurfeest (27/11)

Het Vuurfeest gaat in de buitenlucht door aan de Vijvers Markey. Er werd beslist om de eet- en drankgelegenheden te schrappen. Daarnaast zullen er maar 2 ingangen zijn op het terrein (Vijverstraat en Doornstraat) waar iedereen zijn Covid Safe Ticket en identiteitskaart moet tonen. Er geldt ook een mondmaskerplicht voor personen en kinderen vanaf 10 jaar op het toeristische treintje en op het terrein van het Vuurfeest.

Kerstmarkt (11/12/2021 – 09/01/2022)

Er werd beslist dat de Kerstmarkt dit jaar zal doorgaan maar in een ‘coronaproof’ versie. Dit houdt in dat er geen chalets zullen staan met voedsel of drank omdat dit moeilijk te regelen valt met de genomen maatregelen. De Markt zal wel gezellig zijn met een leuke kerstsfeer, mooie bomen en een grote schaatspiste. Daarnaast wordt er animatie voorzien voor de kinderen (zolang de maatregelen het toelaten). Meer info op www.depanne.be/eindejaar

Burgemeester van De Panne, Bram Degrieck: “We hebben gekozen om de kat niet bij de melk te zetten voor wat onze eigen binnen-activiteiten betreft en hebben een aantal activiteiten dan ook uitgesteld tot nader order: het seniorenfeest, feest voor de vrijwilligers, …. Het Vuurfeest in de buitenlucht van de Vijvers Markey willen we laten plaatsvinden, met Covid Safe Ticket en mondmasker, maar dat zal zonder eet- en drankstandjes zijn. Ook onze kerstmarkt wordt anders: we zetten in op maximale sfeer rond de ijspiste, maar zullen het moeten doen zonder de traditionele eet- en drankstandjes van onze verenigingen. Uiteraard allemaal bijzonder jammer, maar ’t is wat ’t is. Eens te meer moeten we ons met z’n allen flexibel opstellen en wringen onze diensten zich opnieuw in alle bochten om de maatregelen goed op te volgen.”

Het lokaal bestuur neemt, behalve deze beslissingen over de evenementen, geen strengere maatregelen dan die van het Overlegcomité. Hierdoor kunnen verenigingen activiteiten blijven organiseren in de gemeentelijke infrastructuur op voorwaarde dat het lokaal bestuur altijd op de hoogte blijft van de geplande activiteiten. De organisaties zijn dus zelf verantwoordelijk voor het volgen van de maatregelen en dit kan gecontroleerd worden door De Panne. Verenigingen werden hiervan per mail op de hoogte gebracht.

Alle info over corona is te vinden op www.depanne.be/coronavirus

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.