Alle bedden bezet bij unieke bloedinzameling in Jan Breydelstadion

Supporters van Club Brugge konden dinsdag bloed geven in de kleedkamers van hun favoriete club. © Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De speciale actie van Club Brugge en Het Rode Kruis om bloed te geven in het Jan Breydelstadion is een groot succes geworden. Alle 94 beschikbare plaatsen waren volzet.

Elke zomer heeft Het Rode Kruis een tekort aan bloed. Om dat op te vangen, zoekt de organisatie naar bijzondere samenwerkingen. Zoals met Club Brugge. Blauw-zwart stelde dinsdagnamiddag en -avond heel uitzonderlijk zijn accommodatie ter beschikking als bloedinzamelpunt. En met groot succes. Alle 94 plaatsen waren in een mum van tijd bezet, tot grote tevredenheid van Het Rode Kruis en Club Brugge.

“De fans die bloed komen geven, behandelen we als onze spelers”, zegt Peter Gheysen, head of foundation bij Club Brugge. “Ze komen het stadion binnen als waren ze spelers op een wedstrijddag. Vervolgens gaan ze naar de fitnesszaal, waar ze gecontroleerd worden door de dokter. Daarna mogen ze in de kleedkamers en in de spelerstunnel bloed geven. En daarna mogen ze, met een goodie bag, via het veld naar huis. Uit ervaring weten we dat het voor veel fans een emotioneel moment is om zo dicht bij de club te kunnen komen. Wij zijn heel tevreden dat we samen met onze fans Het Rode Kruis kunnen helpen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.