Gezinsdrama Varsenare: “B. leek zo gelukkig. Het was een perfect gezinnetje”

B. (inzet) bekende dat ze haar drie kinderen om het leven bracht. © TV/TL
Laurens Kindt

De politiezone Kouter en het Brugse parket voeren een onderzoek naar de gewelddadige dood van drie kinderen in Varsenare bij Jabbeke. Hun moeder bekende ondertussen dat ze haar drie kinderen, tussen 2 maanden en vier jaar oud, om het leven bracht.

De dertigjarige B.W. reed afgelopen nacht met haar wagen opzettelijk tegen de pijler van een brug over de E40 in Oostkamp. Als bij wonder overleefde ze de klap. Aan de hulpdiensten verklaarde ze dat ze haar drie kinderen had gedood, in haar nieuwbouwwoning in de Ter Hauwestraat in Varsenare. De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse maar al snel bleek dat voor de kinderen geen hulp meer kon baten.

Operatiekwartier

De vader van de kinderen lag op het moment van de feiten te slapen. B.W. werd daarop overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging en is daar ook gearresteerd. Meer informatie kan of wil het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, op dit moment niet vrijgeven.

Een nieuw huis, de drie kindjes die ze wensten, alles leek op en top in orde

Opvallend: B.W. werkte jarenlang als verpleegster op de dienst neonatologie van een ziekenhuis. Eerst in het UZ in Gent en later in het AZ Sint-Jan in Brugge. In datzelfde ziekenhuis was ze nog steeds aan de slag, maar dan in het operatiekwartier.

Gezinsdrama Varsenare:
© (Foto TLG)

Op kraambezoek

Collega’s van de vrouw vielen vanmorgen uit de lucht bij het vernemen van het verschrikkelijke nieuws. “B. is zo’n lieve persoon. Ze leek ook zo gelukkig. Ik ben onlangs nog op kraambezoek geweest en dat leek echt een perfect gezinnetje: een nieuw huis, de drie kindjes die ze wensten, alles leek op en top in orde. Blijkbaar moet B. heel diep gezeten hebben.”

“Enkele jaren geleden verliet ze de dienst neonatologie om op het operatiekwartier te komen werken. Daar kon ze haar werkuren beter afstemmen met die van haar man, die treinbestuurder is en ook vaak verschillende shifts moet draaien. Wij zijn alvast ondersteboven van dit nieuws. Ik kan alleen maar vermoeden dat ze leed aan een ernstige postnatale depressie”, klinkt het bij een collega.

(TLG/LK)

Wie met vragen rond zelfdoding zit, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.