Gevel ingestort bij graafwerken aan woning in Ruddervoorde

© GST
Redactie KW

Deze namiddag is bij werkzaamheden aan een dubbele woning van de familie Van Maele in de Sint-Elooistraat in Ruddervoorde de gevel ingestort. Het is nog onduidelijk wat precies de oorzaak is.

Van de te renoveren woning was enkel de gevel nog behouden en met steunbalken verzekerd tegen omvallen of instorten. Wat de instorting heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Een aannemer was bezig graafwerken uit te voeren achter de ingestorte gevel. Bij de instorting is een deel van de stenen voorgevel op de parkeerstroken in die straat terechtgekomen en de ijzeren schoringsbalken hebben ook de aanpalende woning aan het dak zwaar beschadigd. Er raakte niemand gewond.

De brandweer van Ruddervoorde en Oostkamp kwamen ter plaatse. Het is nu afwachten tot de stabiliteit van de rest van de gevel gecontroleerd wordt en de ijzeren schoringsbalken zijn weggenomen om het dak van de beschadigde woning van de familie Delaere, die ernaast ligt, weer waterdicht te maken. Voor de veiligheid werd de Sint-Elooistraat volledig afgesloten voor alle verkeer tot alle noodzakelijke werkzaamheden achter de rug waren.

Op de site worden momenteel werken uitgevoerd om een nieuw appartementen complex op te trekken.
Op de site worden momenteel werken uitgevoerd om een nieuw appartementen complex op te trekken.© Jan Van Maele

Nu rijst wel de vraag of de gevel, die bij het aanvragen van de bouwaanvraag moest behouden blijven, nog stabiel genoeg is om in het renovatieproject behouden te blijven of volledig moet worden afgebroken. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.