Gepensioneerd huisarts Robert Bailleul (73) vaccineert op kwartier tijd zijn drie kleinkinderen

Robbe (18), Paulien (21) en Leontien (19) kregen hun prikje van hun grootvader.© JH
Robbe (18), Paulien (21) en Leontien (19) kregen hun prikje van hun grootvader.© JH
Redactie KW

Hij was meer dan 40 jaar huisarts en betekende veel in het leven van zijn patiënten, maar toch beleefde de intussen gepensioneerde huisarts Robert Bailleul (73) uit Diksmuide vrijdag een van de mooiste momenten uit zijn loopbaan. “Ik vaccineerde mijn eigen drie kleinkinderen en droeg zo bij aan hun toekomst”, glundert Robert.

Robert Bailleul was 40 jaar lang huisarts in Diksmuide en had tal van patiënten. Hij is een viertal jaar op rust. Sinds februari draagt hij als coördinerend arts zijn steentje bij in vaccinatiecentrum De Kupe in Diksmuide. Hij is een van de vijf artsen die er werkzaam is. Daar beleefde hij vrijdag een prachtig moment. Zijn drie kleinkinderen Robbe (18), Paulien (21) en Leontien (19) werden door hun eigen grootvader gevaccineerd. De drie hadden gereageerd op de oproep om zich als min 41-jarige vrijwillig te laten inenten met het Johnson&Johnson vaccin. De vaccinatie van de twee jongedames was voorzien voor vrijdag maar ook Robbe werd meteen opgeroepen, omdat hij op de reservelijst stond.

Ticket naar de vrijheid

“Ik wist natuurlijk dat mijn kleinkinderen gingen langskomen hun naam ook gezien op de lijst”, vertelt Robert trots. “Normaal doe ik als coördinerend arts zelf geen vaccinatie maar nu vroeg ik mijn collega’s om een uitzondering te maken. Dat was uiteraard geen probleem. (lacht) Ik moet eerlijk bekennen: het maakte mij toch wel emotioneel. En trots. Als grootvader heb ik wel al mijn rol gespeeld in het leven van mijn kleinkinderen. Dat hoop ik toch. (lacht) Maar dit was echt speciaal. Het is alsof ik hun ticket naar de vrijheid kon geven en hun toekomst kon helpen verzekeren. Wat mij betreft was dit een bijzonder mooi cadeau. Ze kunnen het ook gebruiken natuurlijk want ze hebben, net als veel andere jongeren, heel wat plannen en dromen.”

Drie studenten

De drie kleinkinderen van Robert zijn immers allen nog student. De 18-jarige Robbe zit in zijn laatste jaar Latijn-Wiskunde en ging langs voor zijn vaccin tussen twee examens in. Leontien (21) studeert rechten en de 21-jarige studeert maatschappelijke veiligheid. “Ze vertrekt na de zomervakantie voor drie maanden met een Europabeurs naar Ljubljana in Slovenië en dan is het uiteraard erg handig als je bent gevaccineerd”, zegt Robert.

“Net als andere jongeren verlangen zij ook naar reizen en festivals. Daarom is het goed dat jongeren als zij zich vrijwillig hebben opgegeven om gevaccineerd te worden met het Johnson&Johnson vaccin. Volgende week komen er 180 mensen tussen de 18 en 41 jaar bij ons langs. Dat zullen mijn collega’s in goede banen leiden, want ik trek er nu eerst een weekje op uit”, besluit Robert. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier