https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Georgette Van Paemel viert 100ste verjaardag in Veldegem: “Dansen en een stapje zetten hield haar jong”

Burgemeester Annick Vermeulen ging Georgette Van Paemel feliciteren met haar 100ste verjaardag.© BC
Burgemeester Annick Vermeulen ging Georgette Van Paemel feliciteren met haar 100ste verjaardag.© BC
Bieke Cobbaert

In het woonzorgcentrum Klaverveld in Veldegem mocht Georgette Van Paemel 100 kaarsjes uitblazen. “Georgette, door haar familie ‘bobon’ genoemd, is een levensgenieter die familie héél belangrijk vindt”, zegt burgemeester Annick Vermeulen. Zij ging de jarige feliciteren.

Georgette Van Paemel mag nu dan wel bewoner zijn van het Klaverveld in Zedelgem, vroeger heeft ze altijd met haar man Jozef Vanpoucke in de Gravenweg in Veldegem gewoond. Georgette verloor haar dierbare echtgenoot in 2002 op 83-jarige leeftijd.

Passie voor vinken

Georgette en Jozef hadden allebei een passie voor de vinkensport. Soms deden ze zelfs twee vinkenzettingen per zondag. De liefde voor deze sport gaven ze dor aan hun zoon Werner. Jozef en Georgette hadden blijkbaar iets met vogels, want het sportieve koppel ging ook graag vogelpikken. Daarvoor trokken ze naar de Charleston in Oostkamp, maar ook bij Borra in Veldegem gooiden ze graag een pijltje in de roos. En opnieuw, ook de liefde voor deze sport gaven ze door aan zoon Werner.

Georgette en Jozef zijn altijd twee handen op één buik geweest. Ze gingen graag met de bus op daguitstap en met de familie trokken ze er graag op uit naar de carnavalstoeten in Zwevezele, Blankenberge, Knokke, Torhout, Veldegem,…

Voetjes verzorgen

Georgette, door haar familie ‘bobon’ genoemd, is een levensgenieter die familie héél belangrijk vindt. Ze hield er altijd van om haar naasten goed te soigneren. Ook toen Jozef ziek werd, heeft ze hem zelf verzorgd. Elke dag smeerde ze zijn boterhammen, deed zijn kleren aan, verzorgde zijn voeten… en niemand mocht haar deze taken ontnemen.

Naar het schijnt kon Georgette feesten als geen ander

Georgette mag dan wel een echte levensgenieter zijn, ze is ook altijd een harde werker geweest. Als jong meisje begon ze te werken in de Flandria. Daar verpakte ze fietsonderdelen. Daarna werkte ze enkele jaren bij Ghyssaert in Zedelgem om vervolgens tot aan haar pensioen aan de slag te gaan in de keuken van een patisseriezaak aan de Eiermarkt in Brugge. Eens op pensioen stak ze graag een handje toe op de boerderij van Guust en Christiane om dan ’s avonds thuis te genieten van haar favoriete tv-programma’s Lingo en Blokken. Deze spelletjesprogramma’s speelde ze mee vanuit haar zetel. Georgette is ook altijd een trouwe koerssupporter geweest. Tot op vandaag volgt ze de koers op televisie.

Geheim

Burgemeester Annick Vermeulen ging de Veldegemse feliciteren met haar honderdste verjaardag. “Naar het schijnt kon Georgette vroeger feesten als geen ander. Misschien is dat wel haar geheim om 100 jaar te worden? Dansen en een stapje zetten heeft haar zeker jong gehouden. Thuis zitten was niets voor haar.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.