Generationsparty in Marke zit in nieuw (griezelig) kleedje

De organisatoren en medewerkers van de Generationsparty en de halloweentocht. (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De Generationsparty ondergaat een verandering en moet samen met een halloweentocht de Markenaren weer samenbrengen. Alles speelt zich af in en vanuit oc Marke op zaterdag 26 oktober.

“Het Café Dansant en de Kidsparty zijn blijvers”, stelt coördinator Pieter Leenknecht van het beheerscomité van oc Marke. “Om 14 uur brengen dj’s Carl en Luc het betere werk van de jaren vijftig tot zeventig. Daarnaast projecteren we sfeerbeelden van Marke uit vervlogen tijden en enkele filmpjes van de eerste muziekclips.” Er staat ook koffie en taart klaar, maar hiervoor moet er vooraf ingeschreven worden in het oc of Wijkcentrum of via oc.marke@kortrijk.be Om 17 uur volgt dan een verkleedfeestje met alle hits voor kids tot 10 jaar. De Chiromeisjes zorgen ondertussen voor wat schminkwerk en houden de dansvloer wat draaiende. Vanaf 18.30 uur verandert de playlist lichtjes voor de tieners.

De organisatie wordt gecoördineerd door Pieter van het beheerscomité, die samenwerkt met Chiro Don Bosco, Chiromeisjes Marke, Gezinsbond Marke, KSA Marke, Marke BoemBoem, M. A. T., de ouderraden van Het Open Groene en Vrije Centrumschool Marke, Septemberkermis Marke en het Wijkteam Marke.

Halloweentocht

De organisatoren stapten dit jaar wel af van een fuif ‘s avonds en kozen samen met verschillende verenigingen voor een eigen halloweentocht. “Van 19 tot 21 uur vertrekken kleine groepjes volwassenen en kinderen aan het oc. Het zou leuk zijn als ze reflecterende bandjes of hesjes dragen om zich zichtbaar te maken in het verkeer.” De deelnemers bezoeken bekende locaties in Marke die geteisterd worden door heksen, spoken, zombies en ander gespuis”, vertelt Pieter. “En met wat geluk laten die ook wat snoep achter.” Op het einde van de wandeltocht staat er chocolademelk en pompoensoep klaar. Wie mee wil op halloweentocht schrijft zich in op oc.marke@kortrijk.be met daarin het aantal volwassenen en het aantal kinderen. De cafetaria van het oc blijft de hele avond open om gezellig iets te drinken in het Griezelcafé. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier