Gemeenteraad zet licht op groen: Nieuw dak voor Sporthal 1

De werken zullen uitgevoerd worden na het sportseizoen. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Na afloop van het huidige sportseizoen wordt het dak van Sporthal 1 grondig aangepakt. Kostprijs: om en bij de 155.000 euro. De gemeenteraad heeft nu ook het bestek goedgekeurd, waarop het lokaal bestuur aannemers kan aanschrijven.

De renovatiewerken aan de sporthal omvatten twee fases: de vernieuwing van de kleedkamers en polyvalente zaal enerzijds, de aanpak van het sanitair en onthaal anderzijds. Het project moet dit voorjaar nog volledig afgerond zijn, maar krijgt nu nog een staartje.

Waterinsijpeling

“Tijdens de bouw van de kleedkamers werd vastgesteld dat het bestaande platte dak aan het opwaaien was”, vertelt sportschepen Jan Lievens (Open Vld). “Verder kwam ook waterinsijpeling aan het licht. De architect ging over tot controle van het hoofddak en daaruit bleek dat lap- en tapwerk niet zou volstaan. Kortom: een grondige, volledige dakrenovatie is nodig. We maken van de gelegenheid gebruik om meteen ook extra isolatie aan te brengen van 10 centimeter dik en ronden af met een EPDM-toplaag.”

Extra belasting

Het nieuwe dak plus isolatie zorgt echter voor nog een aandachtspunt. “Door de extra belasting zullen we ook verstevigingswerken aan de gordingen laten uitvoeren”, weet Lievens. De werken zullen uitgevoerd worden na het sportseizoen. “De bedoeling is om tegen de herstart van de competitie klaar te zijn.” In de gemeenteraad van december werd al een budgetwijziging van 175.000 euro ingepast voor de werken, hoewel de ingreep zelf wordt geraamd op 155.941 euro. Het licht werd finaal op groen gezet, nadat oppositieraadsleden Tine Maertens (CD&V) en Jolien Lootens (onafhankelijk) toch nog een kanttekeningen plaatste. “Kon het dak niet voor aanvang van de grootschalige renovatiewerken onderzocht worden?”, wou Maertens weten. “Het is pas tijdens de renovatie zelf dat de problemen aan het licht kwamen en niet eerder”, drukte Lievens op het hart. Finaal werd het agendapunt door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd. Deze week nog schreef het gemeentebestuur firma’s aan om de werken uit te voeren. (Timmy Van Assche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier