Gemeentebestuur versoepelt plaatselijke coronamaatregelen

Burgemeester Ward Vergote. © JS
Redactie KW

Een maand nadat de gemeente extra strenge maatregelen in de strijd tegen corona invoerde, gaan er vanaf 20 november enkele versoepelingen in. “We stellen de maatregelen gelijk met de federale maatregelen”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

Een maand geleden nam het gemeentebestuur extra maatregelen om het aantal besmettingen in de gemeente in te perken. De gemeente donkerrood met meer dan tweehonderd nieuwe besmettingen in veertien dagen. Het gemeentebestuur besliste dat onder andere alle jeugdlokalen en sportinfrastructuur dicht moest. Inmiddels is het aantal besmettingen gedaald tot minder dan honderd in twee weken.

“Een maand na het invoeren van deze maatregelen merkten we daarvan een positieve weerslag in de cijfers van de coronabesmettingen. Vanaf 20 november schakelen we daarom gelijk met de federale richtlijnen”, aldus de burgemeester. Zo mogen jeugdverenigingen activiteiten organiseren voor kinderen tot en met twaalf jaar en ook sportactiviteiten zijn, mits de goedkeuring van het gemeentebestuur, terug toegestaan voor kinderen tot en met twaalf. “Op het vlak van evenementen verandert er niets. Alles rond Sinterklaas mag dus niet doorgaan.”

Waarschuwing

Nu de maatregelen in Moorslede gelijkgeschakeld zijn met die van de federale regering roept de gemeente nog eens iedereen op zich aan de regels te houden. “Iedereen draagt zelf een belangrijke verantwoordelijkheid. Vanuit het gemeentebestuur wordt de situatie verder nauwlettend opgevolgd en zal een verstrenging ingevoerd worden, mochten de cijfers opnieuw de verkeerde kant opgaan”, aldus de burgemeester. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.