Gemeente lanceert bevraging rond speelzonebeleid: “Alle zotte ideeën zijn welkom”

Omdat veel van de buurtspeelpleintjes aan een grondige opfrissing en/of herinrichting toe zijn, lanceert de jeugddienst een bevraging voor ouders, tieners en kinderen. “We hopen dat die massaal ingevuld wordt. Alle zotte, originele en creatieve ideeën zijn welkom.”

“Onze gemeente telt een twintigtal buurtspeelpleintjes en twee skateparken. Veel van die pleintjes zijn aan een grondige opfrissing of herinrichting toe”, begint jeugdschepen Charlotte Vermeulen.

Behalve de kleinere buurtspeelpleintjes heeft hoofdgemeente Zedelgem ook twee grote, volwaardige speelpleinen. Het ene bevindt zich aan De Groene Meersen, het andere aan het woonzorgcentrum Klaverveld. Ook deelgemeenten Aartrijke (Jonkhove) en Veldegem (Bosserij) hebben een volwaardig speelplein. “Ook Loppem krijgt een groot speelplein, dat komt op de site Sint-Maarten”, vervolgt de schepen.

De gemeente lanceerde een online bevraging waarin ouders, kinderen en tieners hun input mogen geven over de speelpleinen. “Die bevraging gaat zowel over de opwaardering van de huidige speelpleinen als over de creatie van nieuwe pleintjes. Wat is goed? Wat is slecht? Wat kan beter? Alle zotte, creatieve en originele ideeën zijn welkom. Zo ontdekken we als gemeente misschien zelfs nieuwe mogelijkheden waar we zelf nog niet bij hadden stilgestaan. We zijn tevreden dat sommige scholen onze bevraging ook al hebben opgepikt.”

De bevraging invullen kan nog tot eind maart op de website van de gemeente. “Ondertussen hebben al 140 ouders de bevraging ingevuld en een 40-tal kinderen en tieners”, vervolgt Melina Ziani van de jeugddienst. “Hoe meer mensen de bevraging invullen, hoe beter. Alle voorstellen nemen we mee.”

www.zedelgem.be/speelzonebeleid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier