Geen Tabakstocht? Dan stippelt WSV individuele wandeltrajecten uit

Parcoursbouwer Eddy Six: "De pijltjes blijven hangen tot en met 11 oktober." © HVM
Redactie KW

De laatste zondag van september staat normaal synoniem voor de jaarlijkse Tabakstocht, met start en aankomst in vrije basisschool De Graankorrel. Door de coronamaatregelen is dit nu niet het geval. Het bestuur van de Wervikse Wandelsportvereniging (WSV) bleef niet bij de pakken zitten en stippelde een alternatieve omloop uit.

“Met toelating van het stadsbestuur hebben we een parcours uitgepijld met de mogelijkheid om 6, 11, 17, 20 of 26 kilometer te wandelen”, zegt parcoursbouwer Eddy Six. “Telkens met start aan het Nationaal Tabaksmuseum. De pijltjes blijven hangen tot en met zondag 11 oktober. Op deze tochten zijn door ons uiteraard geen rustposten voorzien.”

Mondmasker op zak

Iedereen kan dus individueel gaan wandelen. Op zaterdag 26 september organiseert WSV Wervik ter vervanging van de Tabakstocht coronaproof een wandeling van 6, 11 of 20 kilometer. “We verzamelen aan het Tabaksmuseum en stappen in groepjes en dit volgens de veiligheidsvoorschriften”, zegt Eddy Six. “Iedereen moet een mondmasker op zak hebben.”

“De 20 kilometer start stipt om 8.30 uur, de 11 kilometer een kwartier later en de kortste af stand om 9 uur. Onderweg is een versnapering voorzien. We organiseren telkens op woensdag ook bijkomende begeleide wandelingen voor onze clubleden. We verzamelen elke keer om 9 uur.”

Heksenpad

Woensdag 7 oktober wordt in Kruiseke verzamelen geblazen aan café Het Visputje, Oude Ieperweg. Een week later aan de Polygonenossen, vertrek op Geluveldplaats. Woensdag 21 oktober staat het Heksenpad op het programma met afspraak aan de kerk van Beselare en tenslotte is het op woensdag 28 oktober de beurt aan het Serge Bertenpad in Menen, verzamelen aan de kerk op Ons Dorp.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.