Geen plaats meer voor supportersclub Forza Lampaert in de Wante

Redactie KW

Dat de grote schare supporters van Yves Lampaert voortaan niet meer terecht kunnen na elke overwinning in het populaire supporterslokaal de Wante sloeg maandag in als een bom.

Het volkscafé de Wante langs het kanaal in de Gentstraat was na elke overwinning de pleisterplaats van de grote schare supporters die er elke overwinning vierde met stapels kratten bier. Uitbater José Bourgeois deed er gouden zaken in het uitgeleefde cafeetje. Onlangs moest José echter de uitbating stoppen wegens ziekte, maar het café bleef open. Zanger Reilhof nam het roer over.

Maar de wissel van kastelein leek voor Forza Lampaert niet helemaal dat te zijn. Zo besloot de supportersclub om voortaan andere oorden op te zoeken voor de geregelde feestjes. Andy Vroman ,verantwoordelijke bij Forza Lampaert, bevestigde het vertrek van de supportersclub. “De nieuwe uitbater wil als zelfstandige zijn eigen ding doen en een supportersclub als de onze lijkt daar niet in te passen. Wij zijn echter in alle vriendschap uit elkaar gegaan zonder slaande deuren. Een nieuw supporterslokaal is nog niet aan de orde. Wij denken voorlopig de feestjes te verdelen over de verschillende cafés in Ingelmunster zodat zij ook een graantje meepikken.

“Intussen zijn alle voorbereidingen getroffen om op zondag met zes volle autobussen naar Drongen te rijden waar wij hopen dat Yves zijn stunt nog eens overdoet. Na een gezamenlijk ontbijt in Don Bosco vertrekken we om 9.30 uur op het plein voor het gemeentehuis.”

(CLY)

Het bestuur van supportersclub Forza Lampaert.
Het bestuur van supportersclub Forza Lampaert.© CLY

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.