Geen Britse variant, maar basisschool in Westouter moet wel sluiten

De basisschool van Westouter gaat dicht tot eind januari.©Eric Flamand EF
De basisschool van Westouter gaat dicht tot eind januari.©Eric Flamand EF
Redactie KW

Burgemeester Wieland De Meyer besliste om de VBS Westouter te sluiten. Hij voorziet ook extra voorzorgsmaatregelen tot eind januari. Zo komt er een verbod op alle culturele en sportieve activiteiten voor -12 jarigen.

Na het inzetten van de mobiele equipes van UZ Antwerpen werden op in VBS Westouter bijna alle leerlingen van de lagere school en de leerkrachten van de kleuter- en lagere school getest. “De reden voor het inzetten deze mobiele equipes was de onduidelijkheid rond een link met MFC De Vleugels (Houthulst) waar de UK-variant wel aanwezig is”, deelt burgemeester Wieland De Meyer mee. “Intussen is bevestigd dat deze mogelijke link negatief testte. Op het moment van de afname van de tests was dit nog niet duidelijk.”

Voor de afname van de tests waren er de afgelopen twee weken al 10 besmettingen vastgesteld bij leerlingen en leerkrachten van verschillende klassen. “Er werden al enkele klassen preventief gesloten. Uit de testafnames van maandag blijkt dat er nogmaals 15 leerlingen positief testten. Het gaat niet over de UK-variant. Uit onderzoek van het labo van Prof. Verhasselt (UZ Gent) blijkt dat van de 15 stalen er slechts 3 zijn met een eerder hoge virale lading en dus zeker in quarantaine moeten, er een 8-tal zij met een gemiddelde virale lading en een 4-tal stalen licht aantekenen wat vermoedelijk wijst op een oude besmetting. Van deze ‘nieuwe gevallen’ ook een aantal leerlingen reeds in quarantaine zaten.”

Tot 29 januari

“Na overleg met alle betrokken organen hebben we beslist om de school te sluiten tot en met vrijdag 29 januari. De ouders van leerlingen die positief getest hebben, worden opgebeld door het CLB.”

Burgemeester Wieland De Meyer heeft ook besloten om minstens tot eind januari de volgende extra voorzorgsmaatregelen in te voeren. “Alle buitenschoolse sport-, culturele en sociale evenementen of groepsactiviteiten (met inbegrip deze in private lokalen/zalen/vergaderruimten) voor de -12 jarigen worden verboden.”

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier