Geen BaliekouterRun, wel Start to Run bij Joggingclub Mandeldal

Sophie Vanneste, Koen Van Den Bossche en Nancy De Pestel maken zich op voor een nieuwe reeks Start to Run. (foto TVW) © TOM VAN HOUTTE
Redactie KW

Net als vorig jaar houdt Joggingclub Mandeldal uit Wakken op 27 maart geen BaliekouterRun for Fun. “Door de onzekere situatie van de voorbije maanden was de voorbereidingstijd te kort”, zegt het bestuur. Wel begint een nieuwe cursus Start to Run.

Niet dat Joggingclub Mandeldal tijdens de coronacrisis compleet heeft stilgezeten. “We konden altijd blijven lopen, al moest dat soms in kleine groepjes”, zeggen bestuursleden Koen Van Den Bossche, Sophie Vanneste en Nancy De Pestel. “Maar de BaliekouterRun for Fun zat er dit jaar gewoon te snel aan te komen.”

“Je moet weten dat we doorgaans in september al sponsors gaan ronselen. Vorig jaar die tijd en de maanden erna was het te onduidelijk waar de coronasituatie ons zou leiden. Onze joggingorganisatie verplaatsen naar later dit jaar is ook geen optie, omdat we dan in het vaarwater van te veel collega-organisatoren belanden.”

onder begeleiding

Voor beginnende lopers is het goede nieuws wel dat er op maandag 28 maart, en dat tien weken lang, een nieuwe lessenreeks Start to Run aanvangt in De Baliekouter. “Het joggen onder begeleiding start om 19 uur, maar we vragen de deelnemers om elke maandag en vrijdag rond 18.45 uur aanwezig te zijn”, klinkt het nog.

Het is de bedoeling dat de joggers tussendoor nog een derde keer trainen. “Het leuke van De Baliekouter als decor is dat we daar een mooi rondje van een kilometer kunnen lopen waarbij je constant elkaar blijft zien, dat werkt alleen maar stimulerend”, voegt Nancy er nog aan toe.

Automatisch lid

Wie zich inschrijft voor deze lessenreeks, is automatisch voor de rest van het kalenderjaar lid van Joggingclub Mandeldal, die twee keer per week verzamelt met de leden. “Elke maandag om 18.30 uur spreken we af aan de sporthal in Markegem en in het zomerseizoen is dat ook in De Baliekouter. Op donderdag staat vanaf 19 uur steevast een 10 kilometer-loopje op het programma en vertrekken we van bij ons thuis, Oeselgemstraat 6 in Wakken”, geeft Koen nog mee.

De voorzitter voegt eraan toe dat de vereniging door de coronacrisis een klein derde van haar leden is kwijtgespeeld, waardoor ze terugvalt op een 40-tal. “Een groot deel van hen zijn op eigen houtje blijven lopen en wandelen. Financieel bleef het leed de voorbije twee jaar enigszins beperkt, omdat we sowieso geen grote vaste kosten hebben en we ruim 400 euro steun ontvingen van het gemeentebestuur. Wat natuurlijk niet wegneemt dat we, mede via ‘Start to run’, nieuwe leden met open armen verwelkomen.

Halve marathon

Meerdere clubleden trainen voor deelname aan de halve marathon en marathon van Riga. Die trip moest al eens worden uitgesteld en op 17 mei zal het, zeker gezien de recente gebeurtenissen in Oost-Europa, niet anders zijn. Ooit moet het er eens van komen, want we hebben er nog altijd een hotelboeking openstaan”, zegt Sophie Vanneste. “Uiteindelijk gaan de trainingen niet voor niks geweest zijn, want we zullen die halve marathon wel lopen op Wakkense en Dentergemse wegen.”

Deelname aan Start to Run bedraagt 25 euro (inclusief verzekering) en moet worden betaald op BE51 2850 4689 3162. Meer info: www.joggingclub-mandeldal.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier