G-team van Mivalti blikt terug op geslaagd bezoek bij Club Brugge: “Ondanks verlies, toch een unieke ervaring”

Zestien voetballers van centrum voor personen met een beperking Mivalti in Tielt beleefden zondag de dag van hun leven bij Club Brugge. © SV
Redactie KW

Zestien voetballers van centrum voor personen met een beperking Mivalti in Tielt beleefden zondag de dag van hun leven bij Club Brugge. De G-ploeg en hun tweehonderd meegereisde fans kregen niet alleen een uitgebreide rondleiding in het stadion, ze mocht er ook spelen tegen het Club Brugge Foundation Team. De Tieltse ploeg trok daarbij uiteindelijk aan het kortste eind, maar dat nam niet weg dat ze hun belevenis vierden als helden.

“De eerste helft was razend spannend. Er werd geknokt voor elke bal en het ging lang gelijk op, maar in de tweede helft nam Brugge resoluut de overhand”, vertelt Kimberly Commyn van Mivalti. De thuisploeg won uiteindelijk verdiend met 4-2. Maar dat betekent niet dat de Tieltse spelers en hun entourage niet allemaal met volle teugen genoten van hun dag. Na de match nam Stefaan Van Hulle (die samen met Philippe Dubaere van Dumobil het event sponsorde en mee op poten hielp zetten, red.), het woord.

Score was snel vergeten

“Hij benadrukte hoe sterk hij onder de indruk was van hun prestatie en zei dat ze allemaal winnaars waren, waarop hij een indrukwekkende trofee boven haalde. Toen het elftal die trofee fier in de lucht stak, juichten de tweehonderd meegereisde supporters luidkeels mee. Daarop werd ook nog eens een erehaag gevormd. De blijdschap en het enthousiasme bij iedereen was enorm. Niemand die zich op dat moment nog de uitslag van de match herinnerde”, lacht Kimberly. “Ze waren de helden van het moment. Zalig om te zien.”

De sfeer zat er dus goed in tijdens en na de match, al stond er zondag nog veel meer op het programma voor de delegatie van Mivalti. “We vertrokken zondagochtend met twee bussen – een spelersbus en een supportersbus – uit Tielt”, gaat Kimberly verder. “In Brugge kregen we een warm welkom, waarna we in vier groepjes van vijftig een rondleiding kregen. Onder meer de spionkop en de perszaal mochten we bezoeken. Ook de Gouden Schoen van Mignolet en de mooie grasmat van Brugge konden we bewonderen, waarna ons elftal naar het oefenterrein trok voor de langverwachte match tegen het Foundation team.”

Unieke dag

Na afloop ging het gezelschap samen frietjes eten in een nabijgelegen schoolgebouw. Daar werden de spelers nog eens extra in de spotlights gezet door hen na het eten op een balkon te laten verschijnen, zowat in de stijl van de huldiging van de Rode Duivels op de Grote Markt van Brussel. Allemaal kregen ze een sjaaltje van Club en aansluitend kon iedereen in het stadion de match tegen OHL volgen, die Club Brugge overigens won met een indrukwekkende 3-1. “Ook dat was een prachtige ervaring voor onze gasten, zeker ook omdat ze nadien ook de spelers van dichtbij konden zien. Daarna ging het terug naar Tielt met de bussen. Al kan ik je verzekeren dat het stil was op de bus. Iedereen was moe, al ben ik er zeker van dat we nog lang zullen nagenieten van deze unieke dag.” (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier