Frituur Feniks in Kortemark wordt restaurant: “Voorlopig enkel takeaway”

Tamara Casier en Birger Debacker met dochtertje Noëmi, links kok Dries Castelein. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Tamara Casier en Birger Debacker met dochtertje Noëmi, links kok Dries Castelein. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Tamara Casier (37) en Birger Debacker (39), tot 1 november van vorig jaar de uitbaters van Café Sint-Elooi, openden begin december hun eethuis-frituur Feniks. Voorlopig moeten ze zich noodgedwongen beperken tot takeaway, maar als de restaurants weer open mogen, zal er binnen plaats zijn voor 44 gasten en straks bij mooi weer zijn er ook nog eens 50 zitplaatsen op het terras.

Tamara en Birger stonden 14 jaar achter de tapkast van café Sint-Elooi, gelegen op het marktplein van Zarren. Daarbij bakten ze ook nog frietjes in hun drukbezochte frituur. Tot de voormalige schoenwinkel naast het café plots te koop kwam. “We besloten de kans te wagen om onze droom, een eigen eethuis, te realiseren”, vertellen Birger en Tamara, die de ouders zijn van Noëmi (7).

“Ondertussen boden zich ook nieuwe uitbaters voor het café aan. Het was de bedoeling dat wij op 1 november 2020 in alle schoonheid afscheid zouden nemen van onze klanten en op 3 december 2020 de opening van ons eethuis zouden organiseren. Maar de nieuwe lockdown stak daar een stokje voor: géén afscheid en géén opening”, aldus Birger. “Dat was wel zuur, maar we zijn al blij dat we ondertussen takeaway kunnen aanbieden.”

“Met het oog op het eethuis hadden we ondertussen met Dries Castelein uit Hooglede ook al een kok in dienst. Met de eindejaarsperiode lanceerden we daarom een afhaalmenu. De bestellingen voor kerst liepen nog wat schoorvoetend binnen, maar met nieuwjaar liepen de bestellingen heel vlot en kregen we ook veel positieve reacties.”

“Ondertussen zetten we onze takeaway verder. Naast frietjes kun je bij ons ook vispannetje, hutsepot en ribbetjes bestellen om af te halen. Later komen er ook halve kippetjes bij. We zien dit een beetje als een try-out voor het eethuis: wat werkt er, wat niet.”

“Aan het terras is nog werk, maar de menukaart staat op punt en het eethuis is helemaal afgewerkt: we zijn klaar voor de opening”, kijken Tamara en Birger positief vooruit. (LTK)

Eethuis-frituur Feniks is open vanaf woensdagavond tot en met zondag. Bestellen kan via www.feniks-zarren.be of 0476 32 57 36.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier