Frederick en Marylin mogen eindelijk Alfa Fitness weer openen

Frederick en Marylin Ryheul- Leplae zijn blij dat ze iedereen weer mogen ontvangen.© ACK
Frederick en Marylin Ryheul- Leplae zijn blij dat ze iedereen weer mogen ontvangen.© ACK
Redactie KW

Het echtpaar Frederick (50) en Marylin (49) Ryheul- Leplae baat Alfa Fitness uit in Houthulst. Corona heeft ook hier heel wat beperkingen meegebracht. Nu ze terug open mogen, kijken Frederick en Marylin terug op de voorbije periode.

“De lockdown was een zware periode”, steekt Frederick van wal. “Gelukkig mocht de kiné openblijven. Anders was het oprecht een financiële ramp geworden. Toch hebben we van de nood een deugd gemaakt. We hebben onze krachtruimte met 50 m² uitgebreid en we hebben in een CO2-meter geïnvesteerd.”

Kleine groepen

“Zodra het kon zijn we gestart met buiten sporten. Hoewel we een hele periode rotweer hadden, zaten de lessen toch vol. Iedereen was zo blij om weer te kunnen sporten. Mensen vragen ernaar om, zolang het weer het toelaat, te blijven buiten sporten. Het is hartverwarmend hoe de klanten met ons meeleven. Ook hoe ze starten: niet enkel om de coronakilo’s aan te pakken, maar ook voor het sociaal contact dat ze misten. Ook wij misten het contact met onze trainers en klanten. Wij zijn het gewoon om altijd met de mensen bezig te zijn en ineens valt dat weg…”

“Toch zijn er ook nieuwe en goede dingen uit gekomen. Mensen trainen nu anders dan voordien. Denk maar aan de kleine groepen met drie personen, individuele trainingen… We zijn zodra het kon gestart met kleine groepen van drie personen. Later mocht het met negen en nog later met 25. We waren 30 weken gesloten en hebben onze klanten voor die periode terugbetaald. Sommige klanten wilden het geld niet terug, omdat ze vonden dat we genoeg verlies hadden geleden .”

Reservatie

Dat vele mensen het trainen hebben gemist, merken ze bij Alfa Fitness duidelijk. “Heel wat mensen komen weer trainen maar beginnen rustig. Anderen hebben thuis zoveel mogelijk getraind en kunnen meteen weer instappen”, wijst Frederick. “De mensen zijn content dat ze kunnen terugkomen en weer sociaal contact hebben. Weer een trainingsschema hebben, dat is ook heel belangrijk. Over de veranderingen die we deden, zijn mensen ook blij. De ruimtes zijn nu luchtiger geworden.”

“We volgen hier altijd correct de maatregelen op. Zo wordt handen ontsmetten verplicht, staan alle ramen open en dergelijke meer. We zijn heel blij dat we terug open kunnen. De enige beperking is dat kleedkamers en douches nog niet mogen gebruikt worden en dat er op reservatie gewerkt wordt. Via een app en alfafitness.clubplanner.be kan je reserveren en kan je ook direct zien hoeveel mensen er op welk uur aanwezig zullen zijn. Iedereen rekent op de vaccinaties om terug wat vrijheid te hebben. Wij hopen vooral dat we niet opnieuw moeten sluiten.” (AC)

Meer info: www.alfafitness.be, tel 051 70 24 13 en info@alfafitness.be. Alfa Fitness vind je in de Poelkapellestraat 16D in Houthulst en zal ook in de zomer tijdens de namiddagen openblijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier