Fotoclub Focidia wint Gulden Wiek

© (Foto GF)
Redactie KW

Op zaterdag 26 februari 2022 werd voor de 11de keer een Gulden Wiek uitgereikt door de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid, die in 2001 het initiatief nam om samen met het gemeentebestuur een cultuurtrofee in het leven te roepen.

Deze tweejaarlijkse wedstrijd ontstond vooral vanuit de bedoeling om het cultuurleven en de gemeenschapsvorming in de gemeente te stimuleren. Bij de uitreiking van de cultuurprijs wordt een Ruiseleedse vereniging of een inwoner, die een uitzonderlijke culturele prestatie leverde, beloond met een prijs ter waarde van 400 euro.

Ook in 2021 startte het Dagelijks Bestuur van de Cultuurraad met de zoektocht naar het winnende culturele prijsbeest. De culturele verenigingen en de Cultuurraad konden de voorbije maanden hun kandidaten naar voor schuiven. We ontvingen 5 nominaties die allen weerhouden werden: Paul Desmet, Herman Leenders, FERM Ruiselede, Fotoclub Focidia en Heemkring Ruiselede.

Na overleg binnen het Dagelijks Bestuur werd uit deze 5 nominaties Fotoclub Focidia als winnaar aangeduid. Marc Watteny ontving de prijs in naam van de vereniging.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.