Flip Kowlier zingt in Kortrijk op warmste Kerstmarkt voor Boeren op een Kruispunt

Vrijdagmiddag 21 december vindt in het Muziekcentrum Track in Kortrijk de kleinste, maar warmste kerstmarkt van de provincie plaats. Het initiatief komt van Radio 2 West-Vlaanderen. De voorbije weken riep de zender luisteraars op om soep te verkopen ten voordele van De Warmste Week. Ochtendpresentator Jens Lemant geeft het goede voorbeeld met een eigen soepverkoop/mini-kerstmarkt en kiest “Boeren op een kruispunt” als zijn goed doel.

© BELGA

Radio 2 riep sinds december luisteraars op om soepacties op te zetten ten voordele van één van de meer dan tweeduizend goede doelen van De warmste week. Maar ook een radiomakers sprongen op de kar. Jens Lemant, ochtendpresentator bij Radio 2 West-Vlaanderen bijvoorbeeld, besloot soep te verkopen op zijn eigen mini-kerstmarktje, met een drietal standjes, maar extra veel gezelligheid. Dat marktje vindt plaats nu vrijdag, net naast de studio in de centrale hal van het Muziekcentrum Track in Kortrijk.

Steeds meer landbouwers krijgen het hard te verduren: hoge kosten, lage verkoopprijzen. Boeren op een Kruispunt biedt landbouwers die geen uitweg zien een luisterend oor en gaat mee met hen op zoek naar nieuwe perspectieven.

Het geld dat vrijdag ingezameld wordt, gaat naar “Boeren op een kruispunt“, een organisatie voor boeren die het mentaal of financieel moeilijk hebben. “Ik wou een goed doel steunen dat een duidelijke band heeft met onze provincie“, zegt ochtendpresentator Jens Lemant. “Depressie en zelfdoding zijn een belangrijk probleem voor West-Vlaanderen. De landbouwers, die hier sterk vertegenwoordigd zijn, zijn haast een symbool voor de hardwerkende binnenvettende West-Vlaming. Steeds meer landbouwers krijgen het hard te verduren: hoge kosten, lage verkoopprijzen. Boeren op een Kruispunt biedt landbouwers die geen uitweg zien een luisterend oor en gaat mee met hen op zoek naar nieuwe perspectieven.”

Rond de kerstboom met Flip Kowlier

Tijdens Het kleinste kerstmarktje zal ook radio worden gemaakt, de hele middaguitzending van 12u tot 13u is aan het evenement gewijd. Verwacht je aan veel sfeerverslagen, een interview met “Boeren op een kruispunt” en een live performance van Flip Kowlier. Die brengt tijdens de uitzending een nummer uit de audio-cd bij het kinderboek dat hij schreef: “De kestdag van Jimmy Bjinn“.

Muziekcentrum één warm front

Radio 2 verhuisde bijna een jaar geleden naar zijn nieuwe studio in het Muziekcentrum Track in het centrum van Kortrijk. Een van de belangrijke argumenten voor de verhuis was de mogelijke samenwerking met andere organisaties binnen Track. Het mini-kerstmarktje met soepverkoop is daar een mooi voorbeeld van. Medewerkers van het cultuur- en muziekcentrum zorgen voor technische bijstand, leerlingen en leerkrachten van het Stedelijk Conservatorium zullen de kerstmarkt opvrolijken met muziek, baten ook een eigen standje uit en het hele praktische luik van de soepverkoop loopt in nauwe samenwerking met Pand A.

Praktisch

De kleinste, maar warmste kerstmarkt vindt plaats op vrijdag 21 december van 11u tot 14u in de centrale hal van het Muziekcentrum Track. Tussen 12u en 13u kan je alles volgen op Radio 2 West-Vlaanderen (100.1 fm). Maar beter nog is ter plekke te gaan kijken, dan krijg je het live optreden van Kowlier er gratis bovenop en wie weet ook een babbel met je favoriete radiomakers, bij een lekkere, gezonde kop soep.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.