Fietszoektocht laat nieuwe inwoners Zulte ontdekken

Burgemeester Simon Lagrange en medewerker cultuur Linda Eggermont stellen de fietszoektocht voor nieuwe inwoners voor. © (Foto GF)
Redactie KW

De gemeente Zulte lanceert een nieuw en origineel concept voor het onthaal van de nieuwe inwoners. Een fietszoektocht laat nieuwe inwoners Zulte ontdekken op een leuke en coronaveilige manier.

De gemeente Zulte verwelkomde normaal afgelopen weekend haar nieuwe inwoners voor een ontbijt en busrondrit door de gemeente. Een initiatief dat niet kon doorgaan omwille van het coronavirus.

“Ook nu valt er heel wat te beleven en te ontdekken in onze gemeente. Een fietszoektocht voor de nieuwe inwoners biedt hier een mooi en waardig alternatief,” zegt burgemeester Simon Lagrange.

Nieuwe inwoners kregen recent een uitnodiging voor de fietszoektocht in de bus. Wie inschrijft, kan de zoektocht fietsen tussen 25 september en eind november 2020. Zo leren ze op een coronaveilige manier en met hun eigen bubbel de gemeente kennen.

Langs het parcours doorheen de 3 deelgemeenten, gaan de deelnemers op zoek naar 25 foto’s waarna ze de bijhorende vragen kunnen oplossen. Er is een kleine prijzenpot voorzien: een herbruikbare Zulte-drinkfles voor de deelnemende gezinnen en Zultebonnen voor de winnaars.

Zo leren de nieuwe inwoners ook de plaatselijke handelszaken kennen en draagt dit nieuwe initiatief ook bij aan de lokale economie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier