Fietsevenement ‘Lekker Lokaal Allemaal!’ bezoekt negen lokale producenten op pinkstermaandag

De diensten voor toerisme van Menen, Wevelgem, Wervik, Ledegem en Dadizele organiseren het fietsevenement ‘Lekker Lokaal Allemaal!’. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De Diensten voor Toerisme van Menen, Wevelgem, Wervik, Ledegem en Dadizele organiseren op pinkstermaandag 20 mei van 10 tot 18 uur de tweede editie van ‘Lekker Lokaal Allemaal!’, een fietsevenement in het kader van de Week van de Korte Keten. Die dag kan je op bezoek bij negen lokale producenten en picknicken op bijzondere plekjes. Deelname is gratis.

Drie locaties bevinden zich in Wervik: Stijn Mahieu (aardbeien) in de Wolvenstraat, Wijndomein Ravenstein in Kruiseke, Hoeve Mahieu (aardbeien, kersen) in de Calvariestraat. De fietsers zijn ook welkom in ‘t Gilwes Bintje-’t Daisels Patatje in de Dullaardstraat in Geluwe, Wijngaard Den Eik, Rijksweg in Gullegem, bio-boerderij Chou-Fleur in de Bieststraat in Wevelgem, bio-boerderij ‘t Goet ter Heule in de Dronckaertstraat in Lauwe en David Guillemyn (divers fruit), Ter Kommerenweg in Moorsele.

Folder

“Hier en daar is er animatie voorzien en zijn er rondleidingen”, zegt Kris Deronne, deskundige toerisme stad Wervik. “Twee jaar geleden waren er voor de eerste editie een kleine duizend registraties. Dit keer zijn er geen fietslussen en kunnen de deelnemers zelf beslissen welke plaatsen ze willen bezoeken.” In de verschillende diensten voor toerisme ligt een folder met een kaartje en uitleg over de diverse plaatsen. Voor de picknicklocaties moet wel vooraf ingeschreven worden. Voor Wervik schrijf je in via www.wervik.be/knabbelkast. Picknicken kan in Wijndomein Ravenstein of Hoeve Mahieu. De stad Menen telt nog geen knabbelkasten. “Maar er zijn plannen om die te voorzien aan het Schippershof”, zegt schepen Virginie Breye (N-VA)

De deelnemende bedrijven en picknicklocaties liggen op of vlakbij het fietsknooppuntennetwerk. De bedrijven die wat verder van het fietsnetwerk verwijderd zijn, staan op de kaart aangeduid met een rode stippellijn. Vijf Wervikse restaurants gaan tijdens de Week van de Korte Keten (18-26 mei) met het lokale aanbod aan verse ingrediënten aan de slag en serveren een menu van eigen bodem. Reserveren kan in A l’Os, Oud Stadhuis (beiden Geluwe), De Savatte, De Waterkant en ‘t Meulenhuys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier