Fietsclubs rijden memorial voor overleden wielertoerist Noël De Rycke

Op de foto zien we alle deelnemers voor de start van de herdenkingsrit, met vooraan van links naar rechts sportschepen Marc De Keyrel, voorzitters Bart Schapman van de Westhoekmountainbikeclub en Franky Debergh van De Yzertrappers, Elke De Rycke en Hilde Zwaenepoel, en voorzitter Bart Gouwy van de KOEreurs. © KLD
Redactie KW

Zondag 22 september verzamelden zowat honderd wielertoeristen van vier Diksmuidse clubs om 8.30 uur aan herberg De Kroeg voor een gezamenlijke rit ter herinnering aan Noël De Rycke, die in november vorig jaar overleed aan de gevolgen van longvlieskanker.

Noël was als fervent wielerliefhebber lid van De Yzertrappers uit Keiem, de KOEreurs uit Diksmuide en de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst. Zijn echtgenote Hilde en dochter Elke fietsen bij de Vredetrappers uit Diksmuide.

Na een moment van stilte fietsten de vier clubs in groep naar Nieuwpoort, van daaruit gingen de wielertoeristen verschillende richtingen uit: een groep legde 64 kilometer af, een andere had bij aankomst 86 kilometer op de teller staan.

(KLD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten