Festival Dreambeats in Kortemark mikt volgende zomer op dubbel zoveel bezoekers

Redactie KW

Dreambeats, het dancefestival aan het wachtbekken in Kortemark, krijgt in 2015 een vervolg. Op 4 juli vindt de tweede editie plaats. De organisatie mikt op dubbel zo veel volk als dit jaar.

Vijf vrienden, Robin Vansevenant, Pieter Vanoverschelde, Willem Deseure, Bert Cornelis en Gil Stuijk, organiseerden op 12 juli de eerste editie van Dreambeats. Het werd een succes, want alle tickets waren uitverkocht en er komt een tweede editie. Met Nicolas Dedecker kwam bovendien een zesde man de organisatie versterken.

“Vorig jaar hadden we met de gemeente afgesproken dat er maximaal 1.700 mensen binnen mochten”, vertelt Robin Vansevenant. “Alle tickets waren uitverkocht en we moesten zelfs een paar honderd mensen de toegang weigeren. Het was zo’n succes dat we er een vervolg willen aan breien. Wel zullen we het terrein uitbreiden, zodat er drie- à vierduizend man binnen kan. We willen het festival op elk vlak nog aantrekkelijker maken voor de bezoekers.”

Op termijn tweedaags festival?

Tickets zullen vanaf het begin van volgend jaar beschikbaar zijn. “We zijn aan het onderhandelen met enkele dj’s, waar toch enkele kleppers bij zitten”, vertelt Robin. “Van zodra de contracten getekend zijn, kunnen we tickets te koop aanbieden. Dat zal wellicht rond eind januari zijn.”

Vorig jaar opperden de organisatoren al het idee om van Dreambeats op termijn een tweedaags festival te maken. “Die plannen zijn zeker niet opgeboren, maar eerst willen we bevestigen. We willen opnieuw een uitverkocht festival en daarna zien we wel.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.