Feestelijke première ’t Schoon Verdiep met burgemeester An Nelissen krijgt veel belangstelling

De Komedie Compagnie sluit het theaterseizoen af met een verfrissende theateradaptatie van Out Of Order van Ray Cooney. Heel wat genodigden wilden deze première voor geen geld missen. Iedereen was natuurlijk reuze benieuwd hoe het stuk zou lopen met een vrouwelijke burgemeester in de hoofdrol.

© FODI

Een aantal ervaringsdeskundigen konden ook gespot worden op de rode loper. Zo kwam de laatste vrouwelijke burgemeester van Antwerpen, mevrouw Leona Detiège de cast met An Nelissen, Dirk Van vooren, Manou kersting, Jits Van Belle, Roel Vanderstukken, Christophe Stienlet, Ivo Pauwels, Jeron Dewulf en Jan Van den Bosch een hart onder de riem steken.

Feestelijke première 't Schoon Verdiep met burgemeester An Nelissen krijgt veel belangstelling
© FODI

Deze bewerking en tegelijk nieuwe creatie – gebaseerd op de originele klucht Out of order uit 1990 en geschreven door de Engelse komedieschrijver Ray Cooney, is voor het eerst in Vlaanderen te zien. De actie vindt plaats in Antwerpen in een hotelsuite (of schoon verdiep) van een chique hotel en draait om een gevonden lijk veroorzaakt door een defect schuifraam. Mocht dat lijk niet uit het raam van de suite hangen, dan zou de nacht gevuld zijn met gelach, drank en seks. Maar gelukkig is er nog altijd de persoonlijke assistent van de burgemeester, die de verkeerde man op de juiste plek is om de puinhoop op te ruimen, letterlijk en figuurlijk. Want aan het eind van de dag heeft de burgemeester een reputatie hoog te houden. Al zal het een hele uitdaging worden om dit waar te maken…

Feestelijke première 't Schoon Verdiep met burgemeester An Nelissen krijgt veel belangstelling
© FODI

Deze productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie is nog te zien in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85 in Antwerpen tot en met 19 mei, voorstellingen om 15.15 of om 20.15 uur. Tickets: www.elkerlyc.be, 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.