Familie kan voortaan vanuit Koksijde videochatten met patiënten van AZ West

Door de coronapandemie heeft het Veurnse ziekenhuis AZ West de bezoekregeling beperkt. De enige manier om nog contact te hebben is via videochatten, maar niet iedereen beschikt over een smartphone of pc. Lokaal Bestuur zocht een oplossing voor die mensen die het al bijzonder zwaar hebben.

Het AZ West in Veurne. © MVQ

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Wij beseffen dat de opgelegde bezoekbeperking heel zwaar is, zowel voor de gehospitaliseerde patiënten als voor de familieleden op het thuisfront. Videochatten is een manier om dit sociale isolement te overbruggen. Maar niet iedereen is daartoe in staat. Daarom slaan we de handen in elkaar met AZ West en starten we dit project op zodat familieleden regelmatig de kans krijgen om in woord en beeld in contact te komen met hun dierbaren.”

Het callcenter voor videochat met az West is vanaf 17 november operationeel vanuit het gemeentehuis van Koksijde, maar kan alleen op afspraak. Vergeet dus niet je plaats vooraf te reserveren. Er is ook telkens begeleiding voorzien.

Afspraak en info via: Katleen Calcoen, seniorenconsulent, katleen.calcoen@sociaalhuiskoksijde.be of tel. 058 53 43 42. Videocalls zijn mogelijk op dinsdag en donderdag tussen 14.30 uur en 15.30 uur. Aanmelden bij dienst Toerisme (Zeelaan 303 in Koksijde-Bad).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.