Extra beveiliging voor autosnelwegparking Mannekensvere

© BP
Paul Bruneel

Nadat eerder al camera’s en omheiningen werden geplaatst aan de autosnelwegparking in Mannekensvere om de strijd tegen de overlast van transmigranten tegen te gaan, komt er nu ook op de middenberm van de autosnelweg een afschermende constructie.

Er waren de laatste jaren heel wat problemen met transmigranten die zich verstopten in de weilanden om nadien in vrachtwagens te geraken, temeer Mannekensvere de laatste snelwegparking is voor de grens met Frankrijk. Burgemeester Jean-Marie Dedecker drong bij de overheid aan op ingrijpende structurele maatregelen en deze kwamen er door onder meer het installeren van camera’s die rechtstreeks in verbinding staan met de politiediensten en het plaatsen van omheiningen.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker: “Er werd meer dan 800 meter omheining geplaatst en de achterliggende greppels werden verbreed. Ook de struiken die als schuilplaats dienden voor de transmigranten werden verwijderd. De Vlaamse overheid investeert nog eens 225.000 euro in het plaatsen van een afscherming op de middenberm zodat het niet meer mogelijk zal zijn voor de transmigranten om van de ene kant van de autosnelweg naar de andere kant te lopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier