Expo in Poperinge met landschappen van Steyaert

© (Foto GF)
Redactie KW

Van zondag 1 tot dinsdag 31 augustus exposeert de Rumbeekse grafisch kunstenaar Eric Frederick Steyaert in Poperinge. Zijn expo Landscapes is te zien in The Chapel, een unieke, bijna verborgen parel in de Peperstraat in Poperinge. The Chapel is een gerestaureerde oude kapel van de familie Lebbe. De ruimte deed lang dienst als atelier, maar werd als tentoonstellingsruimte gerestaureerd.

Eric Frederick Steyaert is drukker van opleiding. Zijn werk kan je deels onderbrengen onder de noemer ‘grafisch werk’. Zijn fascinatie voor papier en druktechnieken is groot, maar de laatste jaren onderzoekt Steyaert meer en meer de broze en gelaagde aspecten van druk en papier: constructie en deconstructie. “Ik voel me meer een archeoloog: delven in de grond, of beter gezegd in de grondstoffen. Het papier is mijn grondstof: kleven, plakken, knippen, afdrukken van elementen of objecten, opnieuw verscheuren en weer samenstellen. Het is een bijna eindeloos proces. Ik blijf ‘delven’ tot ik een parel vind”, aldus de kunstenaar.

Ruig werk

Ook Lucas Vanclooster, cultuurjournalist van VRT Radio, Roeselarenaar en Steyaert-kenner, kan deze gedachtegang volgen. “Na zo veel deelnames aan exposities in keurige galeries, musea en kloosters, snakte Steyaert naar een authentieke omgeving die kon dialogeren met zijn oeuvre. The Chapel in Poperinge is daar een ultiem voorbeeld van.”

“In zijn combinatietechnieken van collage en grafiek, van inkt en verf en gepuzzelde stroken papier, heeft hij misschien, of ook niet, een definitieve of althans op dit ogenblik bevredigende samengestelde drager gevonden. Het is vrij ruig werk, maar met poëtische ondertonen.”

Landscapes Work on paper/mixed media van Eric Frederick Steyaert is te zien in The Chapel in de Peperstraat 1 in Poperinge. De tentoonstelling is elke dag open van 12 tot 18 uur tussen zondag 1 en dinsdag 31 augustus. Gesloten op maandag. (PS)

Meer info op Facebook: Eric Frederick Steyaert ofwel via Eric.stay.art@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier