Evenementenbureau blaast nieuw leven in feestzaal Ter Maerel in Izegem

Redactie KW

In coronatijden een nieuwe koper vinden voor feestzaal Ter Maerel bleek een te grote uitdaging, maar uitbaters Jan Verbeke een Lieve Ghekiere blijven niet bij de pakken zitten. Het koppel gaat een samenwerking aan met Jesse Callens van ‘Just.e.vent’ om er een evenementenlocatie van te maken, met meer huurmogelijkheden dan vroeger.

Jan en Lieven kondigden vorig jaar aan een overnemer te zoeken voor hun feestzaal, maar dat was buiten de wereldwijde pandemie gerekend. “Gezien het huidig economisch klimaat en de sluiting van de horeca is het niet vreemd dat we daar geen geschikte kandidaat in gevonden hebben”, vertelt Jan. “We hebben het dan maar over een andere boeg gegooid en zijn in gegaan op een voorstel van Jesse, die in Oostnieuwkerke zijn eigen evenementenbureau heeft. Wij gaan nog niet met pensioen, maar gaan een samenwerking met hem aan. Als het ondernemersklimaat zich na corona herstelt, kunnen we nog altijd op zoek naar een nieuwe koper.”

Derde locatie

Jesse heeft met het Soutershof in Staden en de Colliemolenhoeve in Oostnieuwkerke al twee feestlocaties in zijn aanbod zitten, maar voegt met Ter Maerel de grootste locatie op dat vlak toe. “Vroeger was je bij het huren van Ter Maerel gebonden aan het gebruik van hun personeel en kok, terwijl het concept door klanten nu helemaal vrij te kiezen is. Ze kunnen kiezen voor eigen catering, een foodtruck of traiteur die ze willen. Zodra de coronamaatregelen het terug toelaten, kunnen mensen hier terecht voor babyborrels, verenigings- en bedrijfsevenementen, benefieten, communies, huwelijken en verjaardagsfeesten. Ik ben er van overtuigd dat een klassieke feestzaal na corona weinig kans op slagen meer heeft, terwijl een evenementenlocatie dankzij de flexibele formule succesvoller kan worden.”

Ook de clubs die in Ter Maerel hun activiteiten hadden, kunnen er weer terecht

De vrije formule biedt volgens Jan heel wat voordelen. “Klanten die vroeger pakweg Hongaarse gerechten op tafel wilden, kon onze kok niet bedienen omdat zijn kennis van die keuken te beperkt was. Nu kunnen ze met een traiteur naar keuze in zee gaan of zelf koken.” Jan stipt aan dat de ook clubs en verenigingen die er vroeger een kaartnamiddag of andere activiteit organiseerden ook in de nieuwe formule nog steeds bij Ter Maerel terecht kunnen.

Bezichtigingsdag

Wie toch een lijst met traiteurs wil, zal door Ter Maerel nog steeds op zijn wenken bediend worden. “Traiteurs die met ons willen samenwerken, mogen zeker een seintje geven”, vult Jesse aan. “Verder bieden we de mogelijkheid om de keuken te huren en je zal ook gekoelde frisdranken en courante bieren aan groothandelsprijzen met bijhorende glazen kunnen laten klaarzetten. We bieden dus zeker een extra service, als daar vraag naar is.”

Ter Maerel zal nog niet meteen terug open mogen, maar leeft op hoop. “Zodra het terug mag, zal dat mondjesmaat zijn, maar zelfs dan willen we er al meteen staan”, zegt Jesse, die de reservaties en praktische organisatie op zich zal nemen. “Op termijn zullen grotere feesten wel weer mogen en ik ben er van overtuigd dat mensen daar zullen voor staan te springen. De bedoeling is, zodra de regels wat versoepelen, op woensdag de vaste bezichtigingsdag te maken.” (vadu)

Meer info over Ter Maerel via jesse@justevent.be of de Facebookpagina Ter Maerel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.