Eveline Pety uit Poperinge maakt zomerse aperitiefhapjes

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de twee hapjes van Eveline Pety: mousse van gerookte heilbot en appel en mousse van paprika met garnaaltjes.

“Voor- of hoofdgerechten laat ik aan mijn man Kim over, maar voor aperitiefhapjes en desserts ben ik altijd te vinden”, vertelt Eveline Pety. “Mijn zus volgt kooklessen en speelde me deze receptjes door. Ik maakte ze al talloze keren en ze vallen telkens opnieuw in de smaak.”

RECEPT

allebei voor 12 glaasjes

Mousse van gerookte heilbot en appel

INGREDIENTEN

– 300 gram gerookte heilbot

– 1,5 dl visfond

– 10 gram gelatine

– 2 dl zure room

– peper

– 1 Granny Smith

WERKWIJZE

Snij de heilbot in kleine stukjes en doe die daarna in de cutter.

Week de gelatine in koud water. Kook de visfond en voeg de uitgeknepen gelatine toe.

Meng de vis met de fond en de zure room, kruid af met peper.

Doe de mousse in glaasjes en laat opstijven.

Snij de appel in fijne brunoise en schik net voor het serveren in de twaalf kleine glaasjes.

Eveline Pety uit Poperinge maakt zomerse aperitiefhapjes

Mousse van paprika met garnaaltjes

INGREDIENTEN

– 2 oranje paprika’s

– 2 dl kippenbouillon

– teentje knoflook

– 1 sjalot

– 100 gram mascarpone

– 6 gram gelatine

– peper en zout

– 125 gram garnaaltjes

– bieslook

WERKWIJZE

Snijd de paprika in fijne stukjes en snipper de knoflook en sjalot fijn. Kook de groenten 10 à 15 minuten in de kippenbouillon. Giet ze af en cutter fijn.

Week de gelatine in koud water. Knijp uit en voeg bij de warme paprikamousse. Meng de mascarpone erbij en kruid bij.

Verdeel de mousse in twaalf glaasjes en laat twee uur opstijven in de koelkast. Werk af met garnaaltjes en bieslook net voor het serveren.