Ere-directeur van Gullegemse jongensschool André De Pauw overleden

Redactie KW

Op zondag 31 januari overleed ere-schooldirecteur André De Pauw op 87-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Roeselare.

André De Pauw werd geboren op 12 januari 1934 in Eeklo. Met zijn diploma van onderwijzer op zak, kon hij aan de slag in de lagere scholen van onder meer Avelgem, Moen en het Sint-Jozefscollege in Kortrijk, om uiteindelijk te verhuizen naar Gullegem. Daar gaf hij aanvankelijk les in het eerste en vierde leerjaar van de lagere jongensschool. In 1977 volgde hij er Michel Declercq op als directeur, een functie die hij meer dan 15 jaar vol bezieling en engagement uitoefende. Op het einde van de schooljaar 1993-1994 ging hij met pensioen.

Hij was ook actief in diverse verenigingen. Zo was hij onder meer lid van het Davidsfonds en van de Voogdijraad Kortrijk, bestuurslid van de heemkundige kring De Meiboom van Gullegem en secretaris van de kerkfabriek Sint-Amandus in Gullegem.

André De Pauw was de echtgenoot van Diane Vanhoutte. Samen brachten zij twee dochters groot : Veerle, die getrouwd is met Stefaan Vermeersch, en Machteld, die getrouwd is met Karl Ackerman. Hij was de opa van vijf kleinkinderen : Alexander en Elisabeth Vermeersch, en Thomas, Julie en Margot Ackerman. Hij heeft ook een één zus Christina, kloosterlinge bij de Zusters Kindsheid Jesu. Na het overlijden van zijn dierbare echtgenote Diane, in 2005, vond André nieuw geluk aan de zijde van zijn levensgezellin An Geunes.

Gezien de huidige omstandigheden vond de uitvaartdienst plaats in intieme kring. De asurne werd bijgezet op het urnenveld van het kerkhof in Gullegem. (JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten