Els Vandierendonck gaat voor chocomousse met platte kaas

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de chocomousse met platte kaas van Els Vandierendonck.

“Ik kook heel graag”, opent Els Vandierendonck uit Oostkamp. “Een oud kookboek, dat ik ooit op school kocht, is een prima basis. Inspiratie om te koken vind ik in de kookles, in een magazine of bij een kookprogramma. Het receptje voor de lichte chocomousse met platte kaas plukte ik uit De Bond. Ik maak het regelmatig.”

“Als je bezoek over de vloer krijgt, kan je het gerust een dag op voorhand maken. Veel hoef je er dan à la minute niet meer aan te doen: werk net voor het serveren af met chocoladeschilfers, aardbeien, frambozencoulis, slagroom of een bolletje ijs en je kan aan tafel.”

Els Vandierendonck gaat voor chocomousse met platte kaas

RECEPT

voor acht porties

INGREDIENTEN

– 2 eieren

– 150 gram fondantchocolade

– 100 gram suiker

– 1 blaadje gelatine (1,6 gram)

– halve dl melk

– 150 opgeklopte gesuikerde magere kaas

– 200 ml room (30% vetgehalte)

WERKWIJZE

Week de gelatine in koud water.

Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een stevige massa.

Verwarm de melk licht en los de gelatine erin op.

Vermeng de melk met gelatine al roerend met de eiersuikermassa.

Smelt de chocolade au bain-marie en voeg toe aan de eiersuikermassa. Klop stevig op en voeg de platte kaas toe.

Klop de room halfvast en meng luchtig onder het mengsel. Klop als laatste het eiwit stijf en meng goed.

Giet de chocomousse in potjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.