Els Devenyns serveert soep van zoete aardappel en wortel

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de soep van zoete aardappel en wortel van Els Devenyns uit Marke.

Els uit Marke kreeg de liefde voor koken mee van haar mama. “Ik sta graag in de keuken als ik er genoeg tijd voor kan uittrekken”, vult ze aan. “Om te koken neem ik graag mijn tijd, ik geniet ervan. Recepten van a tot z volgen, doe ik meestal niet. Ik leg er graag mijn eigen accenten in.”

De aardappelwortelsoep omschrijft Els als een echte smaakbom. “De zoete aardappel zorgt voor een originele toets. Voor oudejaar serveerde mijn broer dit en hij werd heel vaak naar het recept gevraagd. Daarom deel ik het graag. Moeilijk is het niet, maar de smaak is des te lekker.”

Els Devenyns serveert soep van zoete aardappel en wortel

De soep is relatief dik. Wie liever een dunne soep heeft, gebruikt beter 1.500 ml groentebouillon.

RECEPT

INGREDIENTEN

– 500 gram zoete aardappelen

– 500 gram wortels

– 2 sjalotten

– 2 teentjes knoflook

– 900 ml groentebouillon

– 100 ml room

– halve koffielepel currypoeder

– zonnebloemolie

– peper en zout

WERKWIJZE

Snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de zoete aardappels en de wortels. Snij in blokjes.

Fruit alle groenten in een scheutje olie. Breng op smaak met curry, peper en zout. Blus met de bouillon en laat twintig minuutjes op een zacht vuur pruttelen.

Mix de soep en voeg een scheutje room toe. Kruid met peper naar eigen smaak.