Ellen Rooms is kersvers communicatiemedewerker bij Ginter

Ellen Rooms, sinds kort communicatiemedewerker bij Ginter.© BC
Ellen Rooms, sinds kort communicatiemedewerker bij Ginter.© BC

Ginter lanceerde onlangs het platform Oaze. “We willen jonge, creatieve makers de kans geven om hun projecten aan de wereld te tonen. Zeker nu zoveel evenementen niet kunnen doorgaan”, zegt Ellen Rooms van Ginter. De Zedelgemse is zelf ook terug te vinden op het platform. “Ik ontdekte al snel dat ik schrijver wilde worden.”

Het project Oaze werd in februari al afgetrapt. Nu werd ook het Oaze-platform gelanceerd. “Dit platform biedt jonge makers de mogelijkheid om zichzelf in de spotlight te zetten en een netwerk uit te bouwen met andere jonge makers uit de regio. Bovendien kunnen ze een werkruimte aanvragen binnen de residentiewerking. Momenteel zijn al negen atelier- en repetitieruimtes ter beschikking in het voormalige ACV-gebouw in de Beerstraat in Torhout en in het oude pastoriegebouw in de Pastoor Blanckestraat in Kortemark.”

“De grote voordelen hier zijn de mogelijkheid tot een korte huurperiode en de voordelige tarieven”, begint Ellen Rooms (31), kersvers communicatiemedewerker bij Ginter, het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband tussen Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem.

Jong talent uit regio

Het Oaze-platform kadert binnen de ondersteuning van de jonge makers uit deze regio. “De coronasituatie heeft een enorme impact op het organiseren van evenementen. Steeds vaker zien we de verschuiving van face-to-face naar digitaal. Het blijft daarom, meer dan ooit belangrijk om creatieve mensen te ondersteunen.”

“Al onze jonge kunstenaars krijgen de mogelijkheid om hun projecten in de kijker te zetten. Op oaze.be kunnen ze een pagina aanpakken waarop ze zichzelf en hun creatieve projecten kunnen voorstellen. Dit geeft organisatoren van evenementen en andere geïnteresseerden een duidelijk overzicht van jong talent uit de regio dat ze kunnen betrekken bij evenementen. Voorts zal Oaze in de toekomst vormingsmomenten organiseren.”

Verschillende jonge makers vonden al hun weg naar het platform. Ook Ellen zelf heeft er haar eigen pagina. “Ik ben al van jongs af aan gebeten door de leesmicrobe. Ik heb al heel veel gelezen in mijn leven en ondertussen maakte ik ook de stap naar schrijven. Verhalen zijn al altijd mijn passie en zullen dat ook blijven.”

“Momenteel ben ik bezig aan een Nederlandstalig Young Adult Fantasy Book en aan een Engelstalige historische roman met magisch realisme. In die roman keer ik terug naar de moord op Karel de Goede in het jaar 1127 in Brugge. In deze roman zit bovendien ook een tijdreiselement verwerkt.”

Aanslagen in Brussel

Naast die twee eigen boeken, is Ellen nog met een derde, minstens even bijzonder project bezig. “Ik schrijf het verhaal neer van iemand die de aanslagen van maart 2016 in Brussel meemaakte. Het maakt deel uit van zijn traumaverwerkingsproces. Ik pen zijn memoires met de juiste woorden neer.”

Info: www.oaze.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier