Eeuweling Carola Wambeke uit Tielt overleden, man Frits (103) niet naar begrafenis

Op maandag 23 maart is Carola Wambeke overleden in het woonzorgcentrum Deken Darras. De oude dame werd 100 jaar en onlangs genoot ze nog met volle teugen van het verjaardagsfeest.

Carola Wambeke werd in Wingene geboren op 28 februari 1920. Op maandag 23 maart overleed ze. Ze was de echtgenote van Frits De Brabandere. Haar echtgenoot Frits is momenteel 103 jaar oud. In het jaar 1942 stapte ze in het huwelijksbootje.

Het koppel vond hun thuis in Schuiferskapelle. Carola was een gekend persoon in haar gemeente. Ze hield een schoenenwinkel open en kwam graag onder de mensen. Heel wat landbouwers kwamen naar haar winkeltje om schoenen en laarzen aan te kopen. Carola herstelde de schoenen waar nodig. Zowel Carola als haar man Frits genoten met volle teugen van het winkel houden en het sociaal contact.

Sinds verleden jaar trokken zij beiden in, bij het woonzorgcentrum Deken Darras. De verjaardag van Carola werd gevierd met koffie en taart. Carola was moeder van twee kinderen. Rita (Eric Debusschere) en Hugo (Rosa Campos). Ze was trotse oma van acht kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen.

Wegens het coronavirus zal het afscheid doorgaan in intieme kring in de Sint-Pieterskerk van Tielt. Haar man Frits, met wie ze 78 jaar getrouwd was, zal niet op de begrafenis aanwezig kunnen zijn. Gezien zijn leeftijd kan een kleine verkoudheid al fataal zijn. Hij kon vlak voor haar overlijden bij haar zijn en afscheid nemen.

Na de dienst volgt de plaatsing in de grafkelder op de begraafplaats van Tielt.

(NS-uitvrt. Viaene – Vinckier)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.