Eerste prijs cum laude voor Vrede en Eendracht uit Izegem

De muzikanten van Vrede en Eendracht bij aanvang van de repetitie in 't Sok. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Tijdens de evaluatieconcerten van Vlamo in het weekend van 19 en 20 oktober kreeg de Koninklijke Fanfare Vrede en Eendracht uit Kachtem een eerste prijs cum laude. In het juryrapport was er lof voor de prachtige klank en balans van de fanfare en de muzikaliteit die zij ten gehore brachten.

De bestuursleden Lena Verfaillie, Isabelle Rogiers, Els Deforche, Bruno Carton, Luc Declercq en dirigent Wouter Loose waren heel trots met het behaalde resultaat.

“Het is al van 1998 geleden dat de evaluatie de woorden ‘cum laude’ bevatte maar we spelen al drie decennia in ere-afdeling met onze fanfare”, zeggen ze. “Het verplichte muziekstuk was ‘Wonders of Nature’ van Bert Appermont. Ons keuzewerk was ‘The Land of Wind en Water’ van Jan De Haan. Naast de intense wekelijkse repetities op zaterdagavond hebben we workshops georganiseerd, met een quasi voltallig orkest zijn we in het voorafgaande weekend gaan repeteren in De Panne. We investeren al heel wat jaren in een kwaliteitsvol instrumentarium en een goede begeleiding van dirigenten, coaches en instructeurs. Maar bovenal zijn wij een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen en fier mag zijn op de geleverde prestaties, of dit nu marching is, concerten of wedstrijden zijn. Ons doel is om ons te manifesteren in ereafdeling en dat is ons weer eens gelukt. Van de meer dan 100 muzikanten-leden zijn er 30 bij de jeugdfanfare, 20 bij de jeugddrumband, 12 bij de drumband en een 50-tal bij de fanfare zelf.”

“In samenwerking met de basisschool van Kachtem nodigen we leerlingen uit om naar de ‘instrumentenvoorstelling’ te komen om ze zo warm te maken voor een lidmaatschap van onze vereniging. Zo kunnen we elk schooljaar wel een tiental kinderen verwelkomen. We hopen dat we in de toekomst zo verder kunnen groeien”, klinkt het.

Jeugdorkest

“Op zondag houden we ons jaarlijks Ceciliaconcert in De Leest aan de Sint-Jorisstraat. Het vangt aan om 17 uur en loopt tot zowat 19.30 uur. In het eerste deel is de jeugd aan de beurt, na de pauze is het de fanfare die zal concerteren. Voor het thema koos dirigent Wouter Loose voor het verplichte stuk van het evaluatieconcert ‘Wonders of Nature’. De twee jeugdorkesten De Speelse Notenkermis en Avanti staan dan onder leiding van Niels Pannecoucke. Ook de jongeren van de Drumband komen aan bod met Miquel Vandenbroucke.”

“In het tweede deel dirigeert Wouter Loose de fanfare en zij brengen een heel divers programma. Tijdens ‘You Raise Me Up’ (een nummer van de groep Secret Garden) zal ons jeugdorkest de fanfare vervoegen en maken we een spetterende finale met maar liefst 70 muzikanten op het podium van De Leest. Vorig jaar mochten we 300 aanwezigen tellen en we hopen dit jaar op een evengoed resultaat.” (LDB)

Kaarten kosten 10 euro per stuk, kinderen tot 12 jaar en VTP’ers betalen 5 euro. Bestellen kan via kaarten@fanfarekachtem.be en telefonisch bij Isabelle Rogiers op 0499 76 62 40.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.