Eerste karaoke van het land in Komen-Waasten

In café l’Hotel de Ville vond opnieuw een karaokeavond plaats.© CL
In café l’Hotel de Ville vond opnieuw een karaokeavond plaats.© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Met de nieuwste versoepelingen kwam ook de mogelijkheid om opnieuw kleinschalige evenementen te gaan organiseren. In Waasten lieten ze zich dit geen twee keer zeggen en organiseerden ze prompt de eerste karaoke van het land.

Hoewel de EK-gekte op volle toeren draait, weerklonken op de Abdijplaats zaterdagavond geen vuvuzela’s of overwinningskreten. De kleine, gemeentelijke markt werd er gevuld met een aaneenschakeling van tijdloze klassiekers, moderne ballads en traditionele chansons. Als eerste van het land organiseerde café l’Hotel de Ville een karaokeavond, die in geen tijd kon rekenen op een volle bezetting.

“Het is een hels werk geweest, het invullen van de beruchte matrix en ook bij alle overheden aankloppen voor de broodnodige toestemmingen. Heel even dachten we om er de brui aan te geven maar het concept leefde gewoon te hard in deze kleine gemeente dus we beten door”, aldus Gaetane Boutez (37), die al jaar en dag aan de toog staat van het volkse café, het enige van zijn soort. “Voor heel wat mensen hier was dit hun maandelijkse ding, hier luidkeels komen zingen. Of het nu vals of uit de toon was, daar lagen ze niet wakker van. Ze wilden zich volledig uitleven op de muziek die ze allemaal kenden. We zijn dan ook weken bezig geweest met voorbereiden en keken vooral uit naar de beslissingen van het laatste overlegcomité.”

Groen licht

De deuren voor de eventsector werden op een kleine kier gezet en Gaetane sprong meteen op de trein. “Ik denk dat onze eerste minister nog niet helemaal was uitgesproken of onze aanvragen vertrokken reeds richting gemeente en politie”, lacht de mondige onderneemster.

“We kregen uiteindelijk groen licht al moesten we ons schikken naar een draconische lijst met regels. Rechtstaand zingen was uit den boze, dansen was compleet taboe en na iedere zangsessie moesten de beschermhoesjes van de micro’s worden vervangen. In vergelijking met normale tijden konden we op die manier nog maar slechts de helft van de mensen laten zingen, maar dat kon de pret niet drukken.”

“De zaak zat vol en de dj moest zelfs verschillende aanvragen weigeren omdat we geen tijd genoeg hadden. Ongeacht hoe goed de cijfers eruit zien, het sluitingsuur is er nog steeds en dus moesten we er ook voor zorgen dat we tijdig konden afronden. Laat ons hopen dat we weldra opnieuw op volle kracht kunnen organiseren, nu zijn we alvast blij met de feit dat we de eerste post-corona-karaoke uit de grond hebben weten te stampen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier