Een zonnige Permekeloop in Jabbeke

Voor de 26ste maal werd woensdagavond de Permekeloop georganiseerd door AV Jabbeke. Op een zonovergoten parcours langs het Vrijetijdscentrum van Jabbeke kwamen zo’n slordige 480 atleten aan de start voor vier afstanden.

© GD

Eerst was het de beurt aan de allerkleinsten geboren tussen 2011 en 2009 die er 800 meter kregen voorgeschoteld. De categorie geboren tussen 2006 en 2008 moest een rondje meer lopen tot 1080 meter.

Rond zeven uur viel dan het startschot van de kortste afstand voor de ouderen. De vijf kilometer werd gewonnen door Xander March in 16 minuten rond, anderhalve minuut later gevolgd door Wout Louagie die tweede werd. Luka Claessens vervolledigde het mannenpodium tien seconden later. Willem Renders was de eerste atleet van AVJ op een vierde plaats. Bij de dames gingen de bloemen naar Sabrina Samaey in 21 minuten en opnieuw anderhalve minuut later pakte Sarah Dekiem de tweede plaats. Brons was er dan voor Sophiane Gellinck. Nu viel opnieuw de eerste AVJ atlete net naast het podium, Nienke Dewitte werd vierde.

Het langere werk, de 10 kilometer was bij de heren een kolfje naar de hand van Karel Moerman van MACW die een minuut voorsprong had op de tweede Wim Darthet van Olympic Brugge. Didier Verstraete van MACW werd twintig seconden later derde. Bij de dames was Charline Vanneste reeds voor de derde maal op rij aan het feest. Ze versloeg op ruime afstand Sabine Dejaeghere die op haar beurt Hilde Hindryckx het nakijken gaf.

Een zonnige Permekeloop in Jabbeke
© GD

(GD/foto GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.