Een rit met de huifkar en veel applaus voor nieuwe pastoor Stefaan Casteleyn

Nieuwe pastoor Deerlijk FOTO: De plechtige aanstelling van Stefaan Casteleyn (tweede van links) tot nieuwe pastoor. Vooraan deken Henk Laridon, pastoor Stefaan Casteleyn, medepastoor Berrt Moreels, teamleden Annie Depoortere en Nadine Vanpanteghem, en de medewerkende priesters Pol Dumolin en Geert Bouckaert (WZC). Achteraan de teamleden Lieven Opsomer en Stephan Putman. © MVD
Redactie KW

Stefaan Casteleyn is sinds vorige zaterdag officieel de nieuwe pastoor van Deerlijk. Hij leidt er ook de pastorale eenheid De Wijngaard.

Stefaan Casteleyn is sinds vorige zaterdag officieel de nieuwe pastoor van Deerlijk. Hij leidt er ook de pastorale eenheid De Wijngaard.

Pastoor Stefaan straalde, toen hij ten huize in Nieuwenhove werd afgehaald. De huifkar van het Bokkeslot was als vervoermiddel een verrassing. In de Deerlijkse kerk was er een gezellige drukte, met onder meer drie koren.

Deken Henk Laridon van de nieuwe dekenij Waregem-Avelgem stelde in naam van de bisschop Casteleyn aan als nieuwe herder. Er volgde applaus in overvloed. In de homilie zei Laridon onder meer dat er van een pastoor veel verwacht wordt. Aan de kerkgangers vroeg hij zorg te dragen voor de pastoor. “Hij zal deze kerkgemeenschap leiden tussen de mensen, en ik wens hem een goede oogst in De Wijngaard van het heerlijke Deerlijk.”

Goede band

De nieuwe pastoor beantwoordde dat met onder meer: “Ik beloof gehoorzaamheid aan de bisschop en samenwerking met de andere teamleden van deze pastorale eenheid. Ik beloof mij ook ten volle in te zetten voor de vrijwilligers in onze kerken en voor de hele pastorale eenheid.”

Op het einde van de viering was er een welkomstgroet van Piet Lavens, in naam van de kerkfabrieken: “Stefaan, jij hebt een grote groep medewerkers en er is een goede band met de gemeente. Ik hoop dat je gelukkig mag zijn midden onze mensen.”

Ook burgemeester Claude Croes hoopt op een goede samenwerking en hij overhandigde de pastoor een grote doos pralines van Deerlijkse makelij. “Want ik las in Kerk&Leven dat jij ijscrème en chocolade lust.” Schepen Louis Vanderbeken las de bladzijde uit het guldenboek en nodigde de nieuwe pastoor uit om deze als eerste te ondertekenen.

Na de plechtigheid was er in d’Iefte een receptie. (MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.