Een grote dag voor Zonnebloemkleuters

Redactie KW

Ardooie Zondag was een hoogdag voor de kleuters van gemeentelijke basisschool De Zonnebloem in Ardooie. De nieuwe kleuterspeelplaats werd immers officieel geopend. Een project dat reeds in 2019 werd aangekondigd, is nu voltooid.

Vooral kleuter Juliette Joseph was in haar nopjes. Zij mocht de burgemeester vervangen en met veel zwier het officiële lint doorknippen.

Mooie toelage

Directeur Jan De Decker is fier op de realisatie. “In 2019 werd vanuit de Vlaamse overheid een project gelanceerd om speelplaatsen op school groener en bewegingsvriendelijker te maken. Men gooide er een subsidie van 15.000 euro tegenaan. Slechts enkele Vlaamse scholen konden hiervan genieten. Wij hebben onmiddellijk en sterk dossier ingediend met het oog op een renovatie van de kleuterspeelplaats. Het was dan ook aangenaam om horen dat wij uitverkozen waren. Wel moesten we nog bij de Vriendenkring én de gemeente aankloppen om bijkomende middelen vrij te maken voor de realisatie van deze nieuwe speelplaats.”

Om dit plan gestalte te geven, mochten de kinderen van De Zonnebloem hun droomspeelplaats tekenen. Ook de ouders kregen inspraak. “Het resultaat van deze fijne samenwerking werd zondag voorgesteld. Na een woordje van de directeur en de onderwijsschepen werd de speelplaats officieel open verklaard. Op de speelplaats staan er aangepaste speeltoestellen. Het beroemde kippenhokje is verdwenen.

Fancy fair

In de namiddag kon iedereen erbij zijn, want dan was er de jaarlijkse fancy fair. De schoolbar draaide op volle toeren, er was randanimatie en je kon deelnemen aan een lentewandeling of een fietstocht.

En er is niet alleen het vernieuwde kleuterspeelplein. De school werkte ook een nieuw schoollogo uit, eigentijds en eenvoudig. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier