Een bloemetje voor griffier én topmadam Delfine Wyffels

Collega's Hilde en Delfine zitten op dezelfde golflengte. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn collega Delfine Wyffels verdient meer dan een bloemetje”, schrijft Hilde Van Houtte in een mail aan KW. “Hoe sterk ze was tijdens de zware ziekte van haar zoontje. Ze bleef de zorg combineren met haar job en de rest van haar gezin.”

“Hoe ze na de ziekte van haar zoontje gevochten en gestreden heeft om haar gezin samen te houden, ten koste van zichzelf”, gaat Hilde verder. “Hoe ze na haar relatiebreuk uiteindelijk zelf haar woning heeft aangekocht en deze tot een mooie thuis heeft gemaakt voor zichzelf en haar kids. Hoe ze nu sterk in het leven staat en opnieuw het geluk heeft mogen vinden in haar nieuwe partner. Delfine, ge zijt een topmadam.”

“Hilde heeft veel werk van mij overgenomen. Dat creëert een band”

Delfine (43) en Hilde zijn collega’s op de griffie van de correctionele rechtbank van Kortrijk. “We zitten op dezelfde golflengte”, vertelt Delfine. “Ook buiten de werkuren vinden we elkaar en springen we al eens bij op elkaars feestjes, zoals bij de communie.”

In 2018 kreeg zoontje Niels op achtjarige leeftijd de diagnose leukemie. “Ik ben zoveel mogelijk blijven werken maar toch heeft Hilde veel werk overgenomen van mij”, herinnert Delfine zich. “In het begin kampeer je bijna in het ziekenhuis. Voor bepaalde taken moet je echter op de rechtbank zijn en daar hebben de collega’s dat opgevangen. Dat creëert een band.”

Niels werd in 2020 genezen verklaard. Een week later brak de coronapandemie uit. Maar Delfine wist intussen hoe het was om in in quarantaine te leven.

“Iedereen verwerkt zo’n intense periode echter op zijn eigen manier. Je kan voor iedereen zorgen Delfine heeft ook een dochter Lore (17) tot je er zelf aan onderdoor gaat. Uiteindelijk zijn mijn toenmalige partner en ik eind 2020 uit elkaar gegaan maar we komen nog overeen hoor. Intussen gaat het weer goed met ons allebei maar we zijn elkaar in die moeilijke jaren verloren.” (mlt)