Ecovery uit Ruiselede zet zich in voor natuurbehoud

Benjamin De Bruycker uit Brugge en Vincent Vervenne uit Wingene in hun nieuwe zaak Ecovery. (foto RV)© (foto RV)
Benjamin De Bruycker uit Brugge en Vincent Vervenne uit Wingene in hun nieuwe zaak Ecovery. (foto RV)© (foto RV)
Redactie KW

Ecovery is een gloednieuwe zaak die door Benjamin De Bruycker uit Brugge en Vincent Vervenne uit Wingene opgestart werd in de Industriestraat. Via productie en verkoop van duurzame houten constructies willen zij bepaalde diersoorten beschermen.

Vincent Vervenne: “Ons bedrijf zet zich 100 procent in voor biodiversiteit en natuurbehoud via duurzame houten constructies. We willen diersoorten beschermen met bijvoorbeeld insectenhotels, vogelkastjes, ooievaarspalen, vleermuizentorens en zeer specifieke inrichtingen als faunapalen en zeehondenpontons. Het gaat om een erg uitgebreid, gevarieerd aanbod, al dan niet door ons geplaatst. Zo plaatsten we onlangs een eerste artificieel otternest, officieel geopend door minister Zuhal Demir.”

“Er is nu ook een webshop en na corona komt hier in de Industriestraat 5 een echte fysieke winkel. Met de zaak Motion Planet zijn we hier al ruim drie jaar actief. Door corona viel de eventsector en dus de standenbouw van Motion Planet echter quasi helemaal op nul terug. De idee voor Ecovery zat al langer in de pijplijn, maar de uitwerking ervan werd nu versneld.” (RV)

Info: Ecovery, Industriestraat 5, Ruiselede; 0476 49 09 04; www.ecovery.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.