Duo voor rechter na vechtpartij om doodgereden chihuahua in Oostende

Redactie KW

Twee mannen zijn donderdag voor de strafrechter in Brugge verschenen na een vechtpartij omwille van een doodgereden chihuahua.

Op 6 december 2014 sprong het hondje in de Troonstraat in Oostende uit de geparkeerde wagen van Brusselaar M.R. (27), die toen een weekendje aan de kust vertoefde. Net op dat moment kwam Oostendenaar B.C. (56) met zijn wagen aangereden en hij kon het diertje niet meer ontwijken. M.R. reageerde furieus en gooide een blikje naar de wagen van B.C., die uitstapte en vervolgens nog een duw kreeg. Hierop verkocht B.C. op zijn beurt een schop en een viertal klappen aan M.R.

De beide mannen werden gedagvaard voor wederzijdse slagen. M.R. stelde zich burgerlijke partij in de zaak en eiste een schadevergoeding van ruim 1.600 euro, onder meer voor het overlijden van zijn hondje en de crematiekosten. “Door het miskraam van zijn vriendin ging mijn cliënt door een moeilijke periode. Vandaar dat hij zijn zelfcontrole verloor. Gelet op zijn blanco strafregister vraag ik de gunst van de strafopschorting”, stelde zijn advocate Hanna Van Den Berghe. Tegenpartij B.C. bekende dat hij klappen uitdeelde. “Maar het waren eerder duwen als reactie op zijn agressieve houding. Ik kon dat ongeval niet vermijden”, aldus B.C. die ook opschorting van straf vroeg. Volgens B.C. had het dier geen leiband om, maar M.R. betwist dit. De uitspraak volgt op 20 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.