Droogboeketten van Laura Damme uit Hooglede blijken een voltreffer

Laura en haar vriend Maxim zijn succesvol met hun bedrijf in droogboeketten.© (foto JT)
Laura en haar vriend Maxim zijn succesvol met hun bedrijf in droogboeketten.© (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Laura Damme startte net voor de coronacrisis als student-ondernemer met Damme Florals, waarbij droogbloemen als boeketten worden aangeboden. Droogboeketten zijn er in alle maten en vormen: voor een huwelijksceremonie, een teamevent, de feestelijke heropening van de horeca of gewoon om het huis letterlijk wat op te fleuren.

Laura Damme (24) heeft altijd al een passie voor bloemen gehad. Ze volgde een cursus droogbloemen en besloot om een onderneming te starten. “Droogboeketten zijn handiger dan verse bloemen. De kostprijs van een boeket bedraagt ongeveer hetzelfde maar ze blijven minstens zes maanden mooi en je hebt er geen onderhoud aan,” verklaart Laura. Het is momenteel een hype en omdat Laura de vraag naar haar producten niet meer kon bijhouden, stapte ook haar vriend Maxim (26) in de zaak. “We zijn nog steeds aan het groeien,” gaat Laura verder. “We verkopen onze producten op onze eigen webshop maar ook in ons atelier in Hooglede. In ons atelier krijgen we vooral vrouwen tussen de 25 en de 40 jaar over de vloer. We hebben het grootste en kwalitatiefste aanbod droogbloemen van België en we willen telkens voor een persoonlijke aanpak zorgen voor iedere klant want ieder zijn interieur is uniek en tevens een weerspiegeling van zijn of haar karakter. We bekijken ook de mogelijkheid om over de landsgrenzen heen te werken. Er is potentieel voor een afzetmarkt in bijvoorbeeld Nederland of Duitsland.”

In april lanceert Damme Florals hun eerste droogbloemenmagazine met daarin hun volledig aanbod voor evenementen, bedrijven en winkels. “Natuurlijk is het aantal evenementen momenteel beperkt en zijn er nog winkels gesloten maar we willen onze potentiële klanten alvast inspireren met onze unieke creaties. We willen de mensen iets geven om naar uit te kijken, denk bijvoorbeeld maar aan een prachtig versierde huwelijksceremonie,” besluit Laura. Meer info over Damme Florals kunt u terugvinden op www.gedroogdebloemen.be. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.