Door Deleye (25) heeft in de Beselarestraat haar eigen vastgoedkantoor: “Ik ben een spring in het veld met grenzeloze gedrevenheid”

Redactie KW

Door Deleye telt nog maar 25 lentes en heeft in de Beselarestraat in Geluwe al haar eigen vastgoedkantoor. “Het was een droom om in eigen streek iets op te bouwen”, zegt Door. “Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om een fysiek vastgoedkantoor te openen in het centrum van Geluwe. Ik wil dat mensen het niet als een grote drempel ervaren om binnen te stappen om het nodige advies te komen vragen.”

Ondernemen zit duidelijk in de genen. Haar ouders Dirk Deleye en Myriam Ghequiere wonen in de Lage Meers in Geluwe en runnen in het begin van de Ieperstraat vlakbij de Grote Markt in Menen een speciaalzaak in foto-tv-telecom. Door volgde economie-moderne talen aan het Sint-Aloyisiuscollege in Menen en studeerde aan de Hogeschool Gent dan drie jaar vastgoedmakelaardij. “Op een andere campus van de Hogeschool Gent deed ik er dan nog een jaar financiën en verzekeringen bij”, vertelt Noor.

“Mijn ouders hebben me nooit gepusht om in hun winkel te gaan werken als de derde generatie. Ze hebben me altijd vrij laten kiezen. Mijn interesse ligt meer in vastgoed. Ik ben een super sociaal iemand en babbel graag. Ruim twee jaar werkte ik als zelfstandige voor een vastgoedkantoor met verschillende vestigingen en behaalde er mijn BIV-nummer (wat een erkenning van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars is, red). Daarvoor moest ik examens doen en bewees voldoende ervaring en kennis te hebben.”

Chiro Speratoker

Vastgoed Deleye bevindt zich in een gewezen kantoor van huishoudhulp met dienstencheques. Het is voor Door een bewuste keuze om in de eigen gemeente te starten in de plaats van bijvoorbeeld het grotere Menen waar haar ouders een winkel runnen. “Ik heb een groot hart voor Geluwe”, benadrukt ze. “Daarom bestond er geen twijfel waar ik de stap zou zetten. Ik ben hier in de Chiro Speratoker geweest. De ligging is ideaal, vlakbij een bakker, slager en apotheker. Er is hier dus veel passage.”

“Ik begin van nul en ben bereid om er hard voor te werken. Ik ben een spring-in-‘t-veld met grenzeloze gedrevenheid”, klinkt het. “Als erkende vastgoedmakelaar sta ik bekend voor mijn transparante, familiare en professionele aanpak. Ieder pand wordt door middel van professionele fotografie en videografie zowel online als offline in de kijker geplaatst. Mensen kunnen beroep doen op mij als vertrouwenspersoon tijdens zowel het verhuur- als verkoopproces. Om naamsbekendheid op te doen, verdeel ik flyers. Hiervoor ga ik zelf op stap. Staan de mensen buiten, dan geef ik mijn flyer het liefst af.”

Bestuurslid Unizo

De grensregio staat bekend voor de lage prijzen van woningen en flats. “Qua prijzen zitten er verspreid in heel het land heel grote verschillen op”, vertelt Door. “De prijzen zijn nu wat gestagneerd, echt dalen zullen ze niet meer.” Er zijn overal te lande veel immokantoren en moet de beginnende Door Deleye opboksen tegen de concurrentie. “Ieder kantoor onderscheidt zich op zijn eigen manier”, oordeelt ze. “En of je nu als vastgoedmakelaar een man of vrouw bent, maakt niks uit. Ik vind het belangrijk om sterk in je schoenen te staan.”

Door zet zich niet alleen in voor haar eigen doelen, want ze engageert zich ook als bestuurslid van Unizo Wervik-Geluwe. “Omdat het als startende ondernemer altijd leuk en interessant is om ervaringen uit te wisselen en elkaar te kunnen ondersteunen”, zegt Door. “Verder zet ik me ook in als lid van Rotaract Menen voor de vele sociale doelen die onze steun kunnen gebruiken.” (Erik De Block)

Door is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens de voormiddag in haar kantoor. Op andere momenten op afspraak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.