Docu over krachtbalclub KBK Ichtegem moet sport beter bekend maken

De heren en dames van krachtbalclub KBK Ichtegem zijn de hoofdrolspelers in een minidocumentaire die de sport bekend moet maken bij buitenlanders die in ons land wonen.

(Foto BCI)

KBK Ichtegem werd gecontacteerd door Thomas Schoenaerts van Fans of Flanders. Of hij eens mocht komen tijdens een training? Niet veel later stond de videoreporter al op de Keiberg, mét camera en een heleboel vragen voor de krachtballers en hun trainer Geert Bolle. “Voor Fans of Flanders maak ik een minidocumentaire over deze sport”, legt hij uit. Fans of Flanders is een initiatief van de VRT, in de eerste plaats bedoeld voor expats. Met leuke filmpjes stellen zij Vlaanderen voor aan buitenlanders die hier wonen.”

De reportage over krachtbal hoort thuis in de rubriek ‘Copyright Flanders’. “We gaan er op zoek naar Vlaamse uitvindingen, voorwerpen, diensten,… die de wereld al dan niet veroverd hebben. De Vlaamse gaai, parkeersensoren, witlof, cricket… en ook krachtbal hoort thuis in dit rijtje. Het is een mooie sport die nog veel te onbekend is.”

(BC)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 30 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.