DJ Franky Caignie verliest strijd tegen covid-19

Franky Caignie was in de ruime regio bekend als dj Sensation.© TP
Franky Caignie was in de ruime regio bekend als dj Sensation.© TP
Redactie KW

Franky Caignie, in de streek gekend als dj Sensation, overleed op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona. Op oudejaarsdag werd hij even uit zijn wekenlange coma gehaald, zodat zijn familie afscheid kon nemen. De man had vorig jaar zijn dj-set vernieuwd en hoopte dit jaar eindelijk weer plaatjes te draaien. “Muziek was zijn leven.”

“We kunnen niks meer doen, je kan nu afscheid komen nemen.” De familie van Franky Caignie (54) had zich oudejaarsdag helemaal anders voorgesteld. Al sinds 27 november werd Franky in het Jan Yperman Ziekenhuis in coma gehouden door de gevolgen van het coronavirus.

“De dokters zeiden toen al dat we ons moesten voorbereiden op het ergste, maar Franky bleef vechten en we werden hoopvol”, vertelt zijn zus Cindy. “Dat telefoontje op oudejaarsavond hadden we dus helemaal niet zien aankomen. Franky werd die dag even uit zijn coma gehaald om afscheid te nemen van ons. Na meer dan vier weken in coma had hij te weinig kracht om iets te zeggen.”

Het overlijden volgde een paar dagen later op 2 januari. “Nee, dit was geen feestelijk nieuwjaar voor ons”, zegt Cindy. “Ik moest afscheid nemen van een broer uit de duizend.”

Nieuwe start in 2021

Veel streekbewoners kennen Franky als ‘dj Sensation’, die al twintig jaar plaatjes draait op huwelijksfeesten, jubilea en communies. “Voornamelijk in de Westhoek, maar niks was te ver. Ik heb hem bijvoorbeeld nog weten draaien in Moerkerke.”

“Zijn discobar was een bijberoep, maar muziek was zijn leven. Bijna elke week was hij een paar keer weg om te gaan draaien. Twee jaar geleden brak hij zijn been tijdens het opzetten van zijn dj-set. Door zijn revalidatie en de daaropvolgende coronacrisis kon hij lange tijd niet werken als dj.”

Na twintig jaar allround-dj was het tijd voor een nieuw logo, website en dj-booth. Een nieuwe start in 2021, als corona het toelaat”, klonk het vorig jaar nog hoopvol op de facebookpagina van Discobar Studio Sensation. “Hij keek ernaar uit om dit jaar eindelijk weer plaatjes te draaien, maar het heeft niet mogen zijn”, besluit Cindy.

Werken in kazerne

Franky was de levenspartner van Linda Van Rafelghem en vader van Eline (23), Thomas (19) en Jonas (17), die acht jaar geleden overleed aan kanker. Hij was afkomstig van Nieuwkerke en woonde in Vlamertinge, Ieper, Dranouter en Nieuwkerke. Hij werkte als eerste korporaal-chef in de kazerne van Ieper.

Een bezoek kan tot en met 8 januari in het funerarium van rouwcentrum Hessel in Ieper. Op 9 januari start de uitvaart vanaf 10 uur in de kerk van Nieuwkerke. Aangezien er door de coronamaatregelen slechts vijftien aanwezigen mogen zijn, wordt de dienst op vraag van de familie gelivestreamd. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.