Diksmuide trekt vergunningsaanvraag in voor kunstgrasveld SP Keiem

Voorlopig geen kunstgrasveld voor SP Keiem©Myriam Van den Putte MVO
Voorlopig geen kunstgrasveld voor SP Keiem©Myriam Van den Putte MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Na rijp beraad en overleg met de Provincie en Omgeving Vlaanderen heeft Stad Diksmuide beslist om de vergunningsaanvraag voor de aanleg van een kunstgrasveld voor voetbalclub SP Keiem in te trekken. Hiermee wil het stadsbestuur vermijden dat het dossier zou stranden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Schepen Marc Deprez: “Wij zullen het huiswerk overmaken en een nieuwe aanvraag indienen waarbij we alle opmerkingen en grieven zullen meenemen. Het gaat er vooral om dat we een toekomstvisie aangeven, over hoe we de huidige site zullen omvormen tot agrarisch gebied nadat het voetbalveld is overgebracht naar een andere locatie ( tussen de Keiemdorpstraat en de Oostendestraat, red. ). We vertrouwen erop dat we deze argumenten voldoende overtuigend zijn om de vergunning toe te kennen voor een voorlopige oplossing met kunstgras op de huidige site als overgangsfase. Wij trekken de huidige vergunningsaanvraag in opdat het dossier niet zou belanden bij de raad voor vergunningsbetwistingen. Want dat zou ‘einde verhaal’ impliceren! Dit willen wij absoluut voorkomen en vermijden. De 200 jeugdspelers verdienen immers een goed speelveld! De jeugd een creatieve, gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden is een onze doelstelling.”

Omvormen tot landbouwgebied

In de nieuwe vergunningsaanvraag zou in een eerste fase het kunstgrasveld worden aangelegd en in een tweede fase zouden alle constructies worden verwijderd en zou de site weer worden omgevormd tot landbouwgebied.

“Wij nemen het voetbalveld SP Keiem mee in de partiële herziening van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en er wordt ook een Ruimtelijk Uitvoeringsplan gestart om de nieuwe locatie te kunnen aansnijden. Dat kan wel enkele jaren in beslag nemen”, geeft schepen Deprez nog mee. “Ik geef ruiterlijk toe dat het dossier kunstgrasveld Keiem een hele boterham is en een moeilijke oefening. Maar moeilijk gaat ook en ik geloof in een goede afloop.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.