Dieter (40) lanceert met ‘Bikebuzze’ gratis mountainbikelessen voor kinderen vanaf 7 jaar in regio Tielt: “Uit liefde voor de sport”

Groepsfoto Young Talents-rit van MTB-club 26/9INCH uit Tielt. © Roland Desmet/Rodeden
Redactie KW

Dieter Desmet (40), die in de loop van 2022 onder de vleugels van de Tieltse mountainbikeclub 26/9INCH ook al enkele succesvolle kinderritten organiseerde, biedt voortaan met ‘Bikebuzze’ eigen initiatielessen in de regio Tielt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

In het dagelijks leven werkt Dieter als fiscaal controleur bij de douane. Toen hij tien jaar geleden begon te mountainbiken, ontdekte hij een passie voor het leven. “Ik heb vroeger wel gekoerst, maar pas op m’n dertigste leerde ik het mountainbiken kennen. Sindsdien ben ik er verzot op en ik reed ondertussen verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Ik ontdekte dat ik er talent voor had, maar heb het altijd heel erg jammer gevonden dat ik de sport niet veel eerder ontdekt heb. En dat is ook de reden waarom ik kinderen de kans wil geven om vroeg te beginnen.”

Dieter in actie tijdens een wedstrijd in Spanje.
Dieter in actie tijdens een wedstrijd in Spanje. © RV

Young Tallents-ritten

Dieter is al langer actief bij de Tieltse mountainbikeclub 26/9 INCH en hielp mee de ‘Young Talents’-ritten organiseren. “Tijdens die ritten genieten de kinderen met volle teugen van het offroad fietsen en dat smaakte naar meer. Al komen die ritten eerder sporadisch voor. Met Bikebuzze wil ik een regelmatiger aanbod bieden. Dit initiatief staat voor alle duidelijkheid dus los van de club, maar de twee kunnen elkaar perfect aanvullen. Daarom zijn de ritten van Bikebuzze trouwens ook bewust telkens op dinsdagavond, ongeveer om de twee weken. Op 18 april gaan we van start.”

Milo (5) de zoon van Dieter, fietst ook graag, al is hij nog net iets te jong om te gaan mountainbiken.
Milo (5) de zoon van Dieter, fietst ook graag, al is hij nog net iets te jong om te gaan mountainbiken. © Thomas Callens

“Wielerploegen vind je makkelijk, maar kinderen die in de lente of de zomer op regelmatige basis eens offroad willen fietsen kunnen haast nergens terecht. Die leemte wil ik opvullen. Telkens gaan we crossen in de natuur en kunnen de kinderen hun vaardigheden bijschaven. De locatie kan verschillen. Zo zullen we pakweg trainen op het nieuwe bikepark in Wingene, maar ook op de Watewy in Tielt of op de singletrack in Pittem. Zonder competitiedruk. We willen alle kinderen de kans geven om op eigen tempo mee te doen. We staan trouwens open voor samenwerkingen met andere clubs of verenigingen.”

Gratis

Opmerkelijk is dat Dieter alles gratis aanbiedt. “Ik wil de drempel bewust zo laag mogelijk houden, ook financieel. En zoveel materiaalkosten heb je heus niet, al ben ik wel nog op zoek naar sponsors die hier mee hun schouders willen onder zetten. Maar mijn dinsdagavonden offer ik hier alvast met plezier voor op. Uit liefde voor de sport.” (SV)

Meer info en inschrijven kan via bikebuzze@gmail.com of 0477/68.79.25.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.